Din menstruation – vigtig dato ift. ægløsning og termin

Din menstruation er en vigtig dato når det gælder ægløsning og termin
Foto: Bernhard Lang/iStock

Jeg kan ikke opfordre kraftigt nok til at du, hvis du ikke allerede gør det, vænner dig til at sætte et kryds i kalenderen hver gang din menstruation kommer og en ny cyklus starter.

Dagen du skal skrive ind er den allerførste dag hvor du begynder at bløde frisk rødt blod, har du dage med brunligt udflåd op til menstruationen, er det altså ikke de dage du skal skrive ind i kalenderen gældende som 1. Menstruationsdag.

Har du dage med brunligt udflåd kan du overveje at markere dem også i kalenderen, de kan – alt efter din situation og problematik også vise vigtige informationer for lægen.

Disse datoer kan gå hen og blive nogle af de vigtigste datoer i en periode af dit liv, da de giver dig en masse værdifuld information som bl.a. kan bruges til at:

Beregne længden på din cyklus
Beregne de dage i din cyklus hvor du har størst mulighed for at blive gravid
Give lægerne et generelt billede af din fertilitet og menstruationscyklus
Beregne termin når du bliver gravid
Finde ud af hvornår du kan tage en graviditetstest
Finde ud af tidspunktet hvor man skal starte med ægløsningstest
Finde ud af hvornår man skal bruge en fertilitetsmonitor

Hvis du går til lægen eller bliver henvist til en gynækolog vil disse datoer være nogle af de første du bliver spurgt om.

Hvis du nemt kan finde dem i kalenderen sparer du dig selv for en del frustrationer og lægen kan bedre hjælpe dig når han får et helhedsbillede af hvordan dine menstruationer kommer.

Når man sidder overfor en læge kan det være svært at holde styr på de forskellige datoer, og spørgsmål som hvor lang din cyklus er, hvor meget du bløder og hvor længe du har menstruation kan bare være nogle af de mange spørgsmål en læge vil stille ved en samtale.

Jeg skriver selv datoen for min menstruationsdag ind i min online kalender, jeg synes det er dejligt at jeg blot kan finde telefonen frem når jeg har brug for den.

Du skal også bruge de datoer i mange af vores andre artikler hvor vi hjælper dig med at beregn termin eller at finde ægløsning.