Først var graviditetstesten positiv, derefter negativ. Er jeg gravid?

Først var graviditetstesten positiv, derefter negativ. Er jeg gravid?
Foto: boggy22/iStock

Hej alle sammen..

Jeg er meget forvirret, den sidste uge har jeg haft en masse graviditets symptomer og i fredags da min mens ikke kom. tog jeg en test ved 14 tiden. Og den var positiv, jubii…

Men så her både lørdag og søndag har jeg taget flere teste, alle med forskelligt mærke, både med morgenurin og midt på dagen. bare for at være helt sikker og de var negative.

Jeg forstår det overhovedet ikke…

Jeg har stadig ikke fået min mens og føler også jeg er gravid.

Jeg har aldrig været gravid før eller noget der ligner…

Alle testene var stave, ved ikke om det har noget at sige og jeg er 100 % sikker på jeg har udført dem korrekt…

Jeg er totalt oppustet hele tiden, så det ligner jeg allerede har fået en lille mave på..Men hvad mener i???

Jeg tog også 2 teste før forventet mens, og de var begge negative..

Hilsen den triste….

 

Først var graviditetstesten positiv, derefter negativ. Er jeg gravid?

Kære triste,

De graviditetsteste jeg har kendskab til, måler alle sammen urinens indhold af hormonet hCG. Dette hormon bliver produceret af det befrugtede æg, efter det har sat sig fast i livmoderens slimhinde.

Derfor kan man godt teste negativ efter befrugtningen har fundet sted, fordi det kan tage en uges tid, før ægget har bevæget sig fra æggelederen, hvor det bliver befrugtet, til livmoderen, hvor det sætter sig fast og begynder at producere hCG.

Hvis du oven i købet har haft ægløsning forholdsvis sent i din cyklus, kan det vare længere, end man lige regner med, før hCG-nivauet er så højt, at det kan registreres med en test – jeg kender til et tilfælde, hvor kvinden først testede positiv mellem 1 og 2 uger efter menstruationen var udeblevet.

Muligvis kan der være forskel på, hvor følsomme teste af forskellige mærker er – måske kan du læse på indlægssedlen, hvor små koncentrationer den enkelte test kan registrere?

Endnu mulighed er, at den test, der viste positiv, var defekt, og at din menstruation er forsinket af andre årsager.

Endelig er der en mulighed for, at du har oplevet en tidlig spontan abort.

Det sker hyppigt, at et æg befrugtes, sætter sig fast i livmoderen og derefter dør af ukendte årsager. Tit når vi ikke engang at opdage graviditeten, men kan måske konstatere en lidt forsinket eller usædvanligt kraftig menstruation. Andre gange tager det dog længere tid, før livmoderen afstøder slimhinden og det døde æg.

Det kan være en hård oplevelse at abortere spontant, også selvom man måske kun var bevidst om at være gravid i få dage eller timer.

Jeg håber på det bedste for dig.

Kærlig hilsen