Hvorfor bliver jeg ikke gravid når vi er unge, sunde og raske?

Hvorfor bliver jeg ikke gravid?
Foto: VladimirFLoyd/iStock

Hej Christina.

Min kæreste og jeg har prøvet på at blive gravide siden sidst i september, og der er bare ikke sket noget.

Han er 24 og jeg er 20, så kan ikke forstå hvorfor jeg ikke er blevet gravid, da vi jo er unge, sunde og raske. Vi har samleje på de tidspunkter hvor jeg skulle have ægløsning, og har også prøvet med ægløsningstest, men intet virker.

Jeg er ikke overvægtig da jeg er 1.70 og 54 kg. Har du nogle råd???

 

Hvorfor bliver jeg ikke gravid når vi er unge, sunde og raske?

Hej

Det er en stor beslutning at vælge at prøve at ikke bare blive gravid, men at få et barn. Det skaber, selvom det er nok så dejligt og spændende det hele, en uro hos jer begge.

Jeg kan forestille mig hvordan I hver måned står med nye tests og efterfølgende negative resultater. Og det føles som “modstand” i jeres sind, for “HVORFOR bliver du I ikke bare gravide”??

Når vi mennesker møder modstand kan der dukke en ny side op i vores sind. Det er som regel derfor skænderier og diskussioner kan dukke op. Vi kan have svært ved at forstå os selv og eller vores partner. I det her tilfælde kan det være svært at forstå at du ikke bare bliver gravid med det samme I kender pludselig ikke jer selv og hinanden.

Jeg er sikker på at når I begge er klar til det, så bliver du gravid. Tænk på hvordan kroppen er i stand til at reagere hvis du bliver bange for noget: hjertet banker hurtigere, håndfladerne kan blive svedige, øjnene spærres op og hele din krop er i alarmberedskab.

I har taget en meget voksen beslutning, som vil få stor indflydelse på resten af jeres liv. Det kan din underbevidsthed (som mange gange er meget klogere end os “selv” 😉 godt mærke, og derfor kan det være at din og din kærestes krop reagerer anderledes end den “normalt” ville.

Jeg ved at tålmodighed er en super svær øvelse (jeg er selv en stærkt utålmodig person), men nyd nu hinanden.

Og NYD jeres spændende projekt baby sammen her inden jeres liv bliver lavet om for evigt. Så bliver det nogle andre “projekter”.

Brug tiden til at lære hvordan I tackler “modgang” bedst. Nyd at elske og at skabe.

Det er trods alt JER to der skal være base for det lille nye liv.

Og så et råd som selv JEG ville have svært ved at følge: lad der gå en måned en gang i mellem UDEN at tænke på ÆL tests og på at blive gravid.

ELSK 😉

De bedste hilsner