16 år og glemte en p-pille – kan jeg være gravid?

16 år og glemte en p-pille - kan jeg være gravid?
Foto: AntonioGuillem/iStock

Kære Sessan!

Jeg skriver fordi jeg ikke har andre jeg tør henvende mig til. :'( Jeg er bange, frustreret og meget i tvivl.

Jeg er en pige på kun 16 år, som for 14 dage siden glemte en p-pille i blisterpakken, jeg tog den så godt nok efter 13 timer, og havde fuldt sammenleje med min kæreste.

Det er så nu at jeg ikke kan sove om natten, har kvalme dagen lang, og smerter i maven/underliv. (Tør simpelthen ikke gå til lægen, eller spørge mine forældre, de slår mig ihjel)

Jeg er så bange for at jeg er gravid. 🙁 For vil slet ikke have barnet, hvis jeg er kan jeg så få fjernet barnet?

Please hjælp mig, er så ked af det.

Mange hilsner den ulykkelige tøs. 🙁

 

16 år og glemte en p-pille – kan jeg være gravid?

Kære Ulykkelige,

Sandsynligheden for, at du er blevet gravid efter at have taget en enkelt p-pille 13 timer for sent, er forsvindende lille.

Når der kommer et sådant hul i de kunstige hormoner, er der dog en lille risiko for, at kroppen selv begynder på processen med at modne et æg og derefter have ægløsning.

Denne proces tager tid, og det er umuligt at sige, hvornår en eventuel ægløsning som konsekvens af forglemmelsen vil finde sted.

Hvis du gerne vil sikre dig så godt som muligt, kan du sørge for at I bruger kondom, når I har samleje resten af denne cyklus.

Når du har fået menstruation, skulle risikoen være overstået igen.

Hvis uheldet skulle være ude, og du er blevet gravid, kan du sagtens få foretaget en abort, hvis du vælger det. I Danmark er det enhver kvindes ret at få foretaget en abort indenfor graviditetens 12 første uger.

Du kan læse mere om abort og prævention på www.abortnet.dk.

Kærlig hilsen og alle gode ønsker