Jeg tvivler på at jeg kan blive gravid. Er der noget galt med mig?

Jeg tvivler på at jeg kan blive gravid. Er der noget galt med mig?
Foto: DragonImages/iStock

Hej.. ved det er lidt sært, men jeg er en pige på 17 og jeg ønsker mig temmelig meget et barn. men jeg har haft en mistanke og underlige følelser om at jeg aldrig kan blive gravid p.g.a. sundhed eller lign.

Jeg har mange gange haft samleje med min mand (jeg er forresten gift) og der er ingen tegn på graviditet??

er der noget galt med mig??

hvordan kan man vide om man kan få børn eller ikke?? og hvis man ikke kan, betyder det så at man aldrig nogensinde vil blive gravid??

 

Jeg tvivler på at jeg kan blive gravid. Er der noget galt med mig?

Hej!

Man kan ikke på forhånd vide, om man vil have let eller svært ved at blive gravid. Nogle bliver gravide i første forsøg, for andre tager det længere tid.

Det er normalt, at det kan tage op til et år med regelmæssige samlejer, før man bliver gravid. Chancen for at blive gravid er størst ca. 2 uger før menstruationens første dag, for da har man ægløsning.

Du kan også selv forbedre dine chancer for at blive gravid ved at leve sundt, det vil sige spise varieret, dyrke motion, have en normal vægt samt undgå rygning, alkohol og stress.

Jeg ser ingen grund til, at der skulle være noget “galt” med dig.

Hvis man har prøvet som beskrevet ovenfor i et år uden at blive gravid, kan man henvende sig hos sin praktiserende læge og blive henvist til en fertilitetslæge, der mere indgående kan undersøge dig og din mand. (50% af problemer med barnløshed skyldes nemlig manden, så det er vigtigt at blive undersøgt begge 2).

Men som udgangspunkt lyder det, som om du skal slå koldt vand i blodet og være tålmodig.

Du er jo heldigvis ung og har tiden for dig.

Held og lykke med projektet!

Mvh.