Thereses første graviditet – 2. trimester

1238
Kommende far lytter til baby inde i den gravides mave
Foto: Wavebreakmedia/iStock

Sikke dejlige 3 mdr. Madleden er næsten stoppet, halsbrand kommer kun om aftenen, og det klarer 1-2 Novaluzid på 5 min. Jeg har taget 1 kg. på, og min mave er dejlig stor og rund.

Jeg mærkede liv i 17. uge både bobler og små puf.

I starten af november var jeg nede ved min læge med smerter i symfysen. Han brugte 3 min. på at stille diagnosen “tennisalbue på skambenet”! Forvirret???

Jeg ringede til min JM dagen efter, og hun fortalte mig, at sådan en sygdom ikke eksisterer. Så skiftede jeg straks læge, og min nye læge henviste mig til gynækologisk. afdelingen på sygehuset, hvor dommen kom. BÆKKENLØSNING!!!!!

D. 21. December 2000 blev jeg så sygemeldt for 6 uger, hvilket min læge regner med at forlænge. Jeg kan næsten ingenting… gå, løfte, ligge, bukke… alt sammen gør ondt, men heldigvis er Anders meget forstående og hjælper meget herhjemme.

Siden uge 23 har den lille sparket meget kraftigt, og da Anders mærkede det første spark, begyndte jeg at græde glædestårer, for jeg havde indstillet mig på, at det nok ville blive svært for ham at mærke noget p.g.a. min overvægt. Nu sparker lille bebse Far mange gange om dagen.

Hver dag synger jeg sangen “Hør den lille stær”, så det er spændene om lille bebse reagerer på den, når den er født.

Vi har bestilt barnevogn og har købt flere ting til den lille.

D. 5. Januar 2001 skal jeg op til fysioterapeuten for at lære øvelser, som kan styrke mit bækken. Jeg er i godt humør og elsker at være gravid!

Uge 26

Nu er der fuld fart på den lille Baby. Den sparker, skubber og puffer helt vildt inde i min mave. Jeg elsker bare at være gravid!

Jeg har været til fysioterapeut for første gang, hvor jeg lærte nogle gode øvelser til at styrke bækkenet – da jeg jo har bækkenløsning.

Hver gang jeg er ude og gå så er der meget gang i plukveerne, så det kan mærkes, for normalt mærker jeg kun, min livmoder bliver hård.

Vægten siger 104 kg., så jeg har stadig kun taget 2 kg på ….heldigvis!!! Livmålet er 135 cm, og det har det været de 2 sidste uger.

Næste uge skal jeg til min 2. lægebesøg, og jeg glæder mig meget, især fordi det er min nye læge.

Uge 27

Sikke en uge…. mandag satte min venstre skulder sig i “klemme”. Jeg vågnede tidligt om morgenen og skulle tisse (for 27. gang), og da jeg ville lægge mig i sengen igen, kunne jeg ikke bevæge min arm. Jeg ved ikke, hvad det var, men det forsvandt heldigvis sidst på aftenen.

Tirsdag var vi til 2. lægebesøg, og det gik rigtig godt, lige indtil at lægen ikke kunne finde nogen hjertelyd fra den lille Bebse. Jeg havde heller ikke mærket meget liv hele formiddagen, så vi blev sendt af sted til ultralydsscanning på sygehuset.

Puha… hvor blev vi lige pludselig nervøse!

Heldigvis sparkede den lille på vej op til sygehuset, og scanningen viste da heldigvis også, at alt var i orden. Lægen på sygehuset sagde, at vi skulle bede vores læge om at sende det “gamle” træ stetoskop til et museum og købe en Dobtone… hi… hi… det får han af vide, næste gang jeg ser ham.

Thereses 2 scanningsbillede fra første graviditet

Her er det andet scanningsbillede af vores baby.

 

Lille Bebse bliver stadig mere og mere aktiv, og man kan se min mave hopper helt vildt. Halsbrand er nu ikke mere et aftenproblem, men snarere hele dagen… øv øv! Vægten svinger mellem 104 kg. og 105 kg., og mit mavemål står stadig stille på 135 cm.

Jeg har været slem til at glemme mine knibeøvelser og mine bækkenbundsøvelser, men nu har jeg fundet en god artikel i Forældre & Børn Nr. 2 1999, og den forklarer grundigt, hvad man skal gøre, og at det aldrig er for sent at begynde så… nu skal jeg bare i gang.

Læs hvad der skete da Therese nåede til 3. trimester i hendes graviditet

 

Foto: Wavebreakmedia/iStock

Jeg elsker at være gravid og mærke det lille liv som vokser inde i min mave. lige siden jeg blev gravid første gang har jeg med glæde læst mange kvinders graviditets og fødselsberetninger og har derfor også lyst til at dele mine oplevelser med andre.