1. trimester – Gravid igen på trods af uregelmæssig cyklus

Gravid på trods af uregelmæssig menstruation
Foto: © Johannes Norpoth/iStock

5. uge

Onsdag den 16. marts 2005 blev jeg scannet for at se om der var ”liv” i mine æggestokke og for at se om jeg skulle fortsætte på Metformin for at få styr på min uregelmæssige cyklus.

Lægen sagde at mine æggestokke var gået helt i dvale og opdagede ikke at jeg faktisk var gravid i 5.uge (fandt jeg selv ud af den 29. marts)

Da jeg sad og ventede på sygehuset var jeg svimmel og havde kvalme. Jeg har også meget halsbrand men regner med at det er pga. metforminen.

 

6. uge

Jeg havde en del ondt i mit bækken men regnede med at det var fra at jeg faldt i det glatte føre.

På skolen købte jeg pastasalat og min ynglings chokolade men måtte smide det ud da jeg ikke kunne lide det!

 

7. uge

Tirsdag den 29. marts kom hjem fra skole og i postkassen lå der et brev med graviditetsteste som jeg havde bestilt på nettet.

Jeg testede med det samme og ca. kl. 14.30. stod jeg med en test som blev positiv med det samme. Jeg var total rundt på gulvet og ringede til min veninde for at høre om jeg drømte *G*

Jeg skulle jo bare lige være sikker på at jeg ikke var gravid inden jeg startede på De Danske vægtkonsulenter.

Da Anders kom hjem fra praktik havde jeg testet igen (ja, jeg er tosset) og havde lagt de positive test i en smykkeæske som jeg gav ham med et smil. Han troede at jeg friede og han sagde ja… men da han åbnede blev han glad og spurgte om det nu også var rigtigt at jeg var gravid, så jeg måtte lige teste endnu engang

Godt at graviditetsteste er billige på nettet *S*

 

8. uge

Mandag den 4. april blev graviditeten bekræftet hos min læge.

Tirsdag den 5. april blev jeg meget syg med stærke smerter i maven, tynd mave og opkast og min læge blev nervøs for om jeg måske var gravid udenfor livmoderen og indlagte mig på gynækologisk afdeling. Jeg blev hentet med ambulance og kørt på sygehuset.

Jeg blev så scannet og den lille havde det fint. Lægen målte den lille til at jeg var i 6+2 og 6+5, men det var meget usikkert for den var alt for lille til at måle på. Jeg fik taget blodprøver og fik besked på at blive til de havde fået svaret.

Her sad jeg så i 4 timer i et venteværelse med højgravide, nyfødte og kvinder som skulle opereres dagen efter. Jeg fik ikke vådt eller tørt, havde kvalme og stærke mavesmerter. Jeg måtte selv bede om en hovedpude og dyne så jeg kunne sove på den hårde sofa.

Jeg gjorde dem opmærksom på at det jo måske var maveinfluenza, men det var åbenbart kun mig som tænkte på smittefaren. Endelig kom en læge og sagde af prøverne så fine ud og at det nok bare var maveinfluenza.

Lørdag den 9. april kom min far for at besøge os og da jeg havde døjet en del med hoste var han så betænksom at han havde købt en flaske Norske Brystdråber til mig, men der er meget alkohol i dem, så jeg måtte jo fortælle ham den gode nyhed og han blev meget glad.

Jeg har en del halsbrand.

 

9. uge

Torsdag den 14. april ringer jeg til gynækologisk ambulatorium da jeg ikke kan forstå at jeg ikke har modtaget brevet ang. Terminsscanningen og de siger at de ikke har modtaget noget fra min læge og siger jeg skal snakke med ham igen..

Senere samme dag var jeg så til 1. lægebesøg og fik lavet vandrejournal, taget blodprøver og målt blodtryk til 115/70. Får snakket med ham igen om min hoste som bare fortsætter.

Han sætter mig igen på penicillin for 3. gang på kort tid og vel at mærke noget man ikke må tage som gravid, men han siger det ikke skader den lille… hvorfor står der så at man ikke må tage det som gravid?

Jeg fortalte min læge om min samtale med Gynækologisk ambulatorium og han ringer derop.

De fortæller så at de har annulleret hans brev da jeg jo er blevet scannet da jeg var indlagt og så kan det ellers være han blev sur… de kunne da ikke bare ignorere hans brev! Han bad om en scanning snarest mulig!

Det meste af ugen sover jeg inde på sofaen da jeg hoster og har ondt i højre side ved mine ribben så jeg ikke kan ligge ned.

Hoste, kvalme, madlede og opkastninger har jeg hver dag. Lever af iskoldt vand med mange isterninger og Sunlolly is.

 

10. uge

Mandag den 18. april er jeg så endelig til terminsscanning og jeg får termin sat til 21. november 2005. Anders var med til scanningen og ser den lille for første gang.

Jeg har store problemer med at spise noget som helst og kan ikke klare lugten af noget mad eller kaffe for den sags skyld. I weekenden får min mor, hendes kommende mand og min bror og svigerinde nyheden at vide.

 

Scanning i uge 9+0

Scanning uge 9+0

 

11. uge

Mandag den 25. april går jeg ved eftermiddags tid på wc og opdager at jeg bløder kraftigt og har menstruations smerter.

Ringer til min læge hvor der hele tiden er optaget, prøver gynækologisk ambulatorium som har lukket, ringer så til sygehuset hvor telefondamen viderestiller mig til en sur bagvagt som siger at hun ikke kan hjælpe mig, man kan altså ikke bare ringe til sygehuset uden henvisning fra en læge for så ville alle jo bare gøre det. Hun ville dog ikke udelukke vi skulle ses senere.

Nu var jeg frustreret og græd. Ringede så til min læge igen og fik en telefonsvarer som fortalte af man skulle ringe til en anden læge hvis det var akut. Fik fat i lægens sekretær og sagde at lægen lige var smuttet men han ville ringe når han kom tilbage.

Hun ringer så og fortæller at hun har snakket med ham og at han vil ringe mig op om ca. 5 min. Det gør han så og han henviser mig til sygehuset. Jeg får ringet efter Anders så han kan komme hjem og hente ungerne inden institutionen lukker.

På sygehuset møder jeg så den sure bagvagt jeg snakkede med i telefonen og hun viser sig nu at være sød. Hun scanner mig og finder med det samme hjerteblink og kan fortælle at det er livmoderen jeg bløder fra… både gode og dårlige tegn, så hun kan ikke love noget.

Jeg får besked på at gå hjem og hvile og så ringe og få en ny tid til scanning efter en uge.

Puha det er ikke nemt for jeg er bare sikker på at jeg er ved at miste den lille.

Fredag den 29. april bliver jeg så scannet igen og den lille har det fint. Blødningen er heldigvis også stoppet.

 

scanning 10+4

Scanning uge 10+4

 

12. uge

Fortsat meget halsbrand, kvalme, opkastninger hver dag og ingen appetit. Jeg får en ide om at jeg ikke kan klare mælkeprodukter for så får jeg slim i halsen.

Mit underliv er meget ømt og gør ondt når jeg sidder og læner mig frem. Jeg mistænker at det er en blærebetændelse og bliver testet positiv hos lægen som sender prøven videre til dyrkning. Den viser sig dog at være negativ, så ingen blærebetændelse alligevel.

Mit bækken er meget slemt i tiden.

 

13. uge

Tirsdag den 10. maj er Anders og jeg til nakkefoldsscanning men den lille vil ikke ligge sig rigtigt så efter to sygeplejersker og indvendigt og udvendigt scannings forsøg må vi opgive og jeg får en ny tid til den 13. maj, hvor den lille efter lidt tid flytter sig til at ligge perfekt.

Sammen med doubletesten (blodprøven) giver det så en risiko på 1:18.000 for at den lille har mongolisme, så det er ikke eksisterende.

Desværre får jeg så et brev med om at jeg pga. sommerferie nedskæringer ikke bliver tilbudt misdannelsesscanningen i 18-20 uge… æv..æv.

Jeg er blevet meget træt og sover alt jeg kan komme til. Har stadig kvalme og opkastninger hver dag.

 

Scanningsbilleder fra uge 12+1

scanning i uge 12+1

ultralydsscanning i uge 12+1

Scanning der viser foster i uge 12+1