Er der noget man skal være særlig opmærksom på ved fødslen?

2526
Er der noget man skal være særlig opmærksom på ved fødslen?
Foto: LiudmylaSupynska/iStock

Hej

Min mor og to søstre har ikke haft veer ved fødsel (heller ikke plukveer og efter veeer). Nu hvor jeg selv er gravid er emnet med ingen veer blevet aktuelt for mig.

Jeg er gravid i 35 uge og har lige været til min 3 graviditetsundersøgelse.

Hos lægen da hun kigger på maven siger lægen til mig at nu har du plukveer, kan du ikke mærke noget ?, jeg svarer nej og hendes respons er “Det er da underligt”. Jeg fortæller hende om de udeblivende veer i familien og vi snakker ikke mere om dette.

Det med ingen veer har ikke været noget jeg har bekymret mig om før idet min jordemoder har taget meget let på det de gange hvor jeg har nævnt dette for hende. Hun har bare sagt at det er meget sjældent og fordi min mor og søskende ikke har haft veer betyder det ikke at jeg ikke får det.

Hun har givet mig den opfattelse at det der med ingen veer var ikke noget at bekymre sig om. Jeg har gerne ville have mere information om dette men har ikke kunne få det hos hende og vil derfor høre om du har en viden om fænomenet.

Er der ting man skal være særlig opmærksom på ved fødselen? Kan man bruge det med at vandet går som indikator på at det er tid for at føde? Er der ikke tilfælde hvor fødslen går i gang før vandet er gået?

Min ene søster flækkede slemt ved begge hendes fødsler i det hendes fødsel blev sat i gang før hun var udvidet helt.

Ser frem til at høre fra dig

M.v.h. den gravide

 

Er der noget man skal være særlig opmærksom på ved fødslen?

Hej Anne

Den begrænsede tid, der er til rådighed per jordemoderkonsultation i offentlig regi, gør det vanskeligt for mine kolleger der, at nå meget mere end undersøgelsen.

Efter at du har været ved din jordemoder og talt med hende om dine bekymringer og stadig er utryg, kan jeg anbefale dig at supplere med at konsultere en privatpraktiserende jordemoder.

Her vil du have mere tid til rådighed og således bedre mulighed for at få en god snak og svar på dine spørgsmål, så du efterfølgende kan slappe af, glæde dig og nyde graviditeten.

Tag din kæreste med, så han kan lytte og snakke med og derved også bedre kan støtte dig.

Du er velkommen til at kontakte mig, og jeg kan eventuelt henvise dig til en privatpraktiserende kollega i dit område.

De bedste hilsener fra