3 trimester – min gravide mave er rimelig stor

3 trimester - min gravide mave er rimelig stor
Foto: tombaky/iStock

28. uge

Så holder Tobias ferie fra vuggestuen og jeg kan allerede mærke på mit bækken, at jeg løfter for meget på ham. Mine smerter har hele tiden siddet i halebenet men er nu også i symfysen. Øv.. øv!!

Jeg hoster stadig meget men min læge sagde torsdag at det ikke betyder noget for min graviditet.

Nu er jeg så begyndt at få ondt i endetarmen og jeg tror det har noget med hosten at gøre, hvis det ikke snart stopper må jeg snakke med lægen igen.

Det hjælper slet ikke at jeg bliver nød til at ligge med fodenden hævet om natten men nu har min kære diætist foreslået at jeg ligger med en ekstra pude og det har allerede haft positiv effekt. *SS*

Jeg kan rigtig mærke at den lille reagerer på mine følelser… er jeg meget ked, oprevet o.s.v. så sparker den på livet løs. Det er utroligt så knyttet man er.

Da jeg syntes jeg er meget stor og mærker liv i hele maven, så er jeg begyndt at tvivle på om det måske alligevel er tvillinger jeg venter mig!?!

Jeg er godt nok scannet 3 gange, men man har jo hørt op til flere beretninger om at tvillinger har gemt sig adskillige gange. Godt jeg skal til jordemoder i denne uge.

Onsdag var det så tid til 3. jordemoderbesøg. Min egen jordemoder havde ferie, men der var en meget sød afløser *SS*.

Urinen var blank, blodtrykket var 142/72, SF-mål 28 cm, den lille stod med hovedet nedad og hjertelyden var fin. Jeg fortalte om min bekymring for min store mave og hun mente kun der er et barn, men at det er lidt over gennemsnittet… 1400-1500 g (skulle være 1100-1200 g)

SF-målet var lidt svær… min egen jordemoder sagde i 25. uge, at livmoderen var en håndsbredde over navlen… og hende her sagde 4 fingrer over… den skulle jo gerne vokse på den tid og ikke krympe *SS*

Hun syntes ikke det var unormalt at maven var så stor for så voksede jeg sikkert ikke de sidste 4 ugers tid. Ringe trøst når der er omkring 12 uger endnu.

Mit mavemål i denne uge er 136 cm og vægten siger 104 kg.

 

29. uge

Hvor er det bare dejligt at have Tobias hjemme. Vi nyder ham virkelig meget *SS*

Lørdag blev Tobias passet hos nogle venner, så mor og far tog en tur ud og spise og så Spiderman i biffen (hvilket fik lille baby til at sparke helt vildt). Da vi skulle sove alene om aftenen, var vi klar til at hente ham med det samme – hold da op hvor vi savnede ham!!

Mandag blev han syg med 39,8 i feber… op til vagtlægen, som sagde at han var lidt rød i halsen og at det var derfor. Tirsdag havde han 40,5 og endnu engang måtte vi have ham tilset af en vagtlæge, som straks gav ham penicillin til den røde hals.

Hvorfor gjorde den første læge ikke det??? Så kunne Tobias komme til hægterne hurtigere… møg læger!!

Mine plukkeveer og bækkensmerter har været slemme i denne uge – ligeledes har min træthed, så det er godt jeg har en dejlig kæreste som står op og klarer Tobias helt alene.. tak Anders *SSS*

Jeg har i mit ansigt og i min nakke fået små røde knopper som klør… bliver de ved med at genere mig vil jeg have tjekket mit levertal!!
Varmen er ved at tage livet af mig og jeg små glæder mig til et par dage med regn!!

Tanker om den forestående fødsel er begyndt at optage noget af min tid – POSITIVT!!
Jeg ved hvad jeg vil og ikke vil, men ved også at når man først er ved at føde, så kan man lave om på det mange gange *SS*

Mit mavemål i denne uge siger 137 cm og vægten 105 kg.

 

30. uge

Så er der altså ikke mere plads til maven. Mine ribben bliver trykket og jeg døjer meget med halsbrand.. øv, men sådan er det at være 158 cm høj og gravid.

Onsdag havde jeg taget 2 kg. på i løbet af 2 dage!! Jeg var utilpas, svimmel, havde ødemer og følte ikke jeg fik nok luft og så begyndte jeg at blive nervøs for svangerskabsforgiftning. Jeg smuttede ned til lægen og sekretæren tjekkede min urin og den var heldigvis blank for alt *SS*

Sekretæren sagde, at vi da lige kunne få lægen til at tjekke mit blodtryk… Mens jeg ventede var jeg ved at besvime men et glas vand hjalp lidt.

Nå, men blodtrykket var 135/90 og det var for højt, jeg fik (+) for ødem og lægen beordrede mig på fødegangen… da jeg kom derop skulle vi vente ca. 1 time før vi kom til… da vi kom ind skulle jeg bare tisse og troede aldrig jeg ville stoppe igen *GG*

Da jordemoderen så tjekkede mig, så var blodtrykket 112/75, blank urin og ingen ødemer… meget underligt!! Min læge checkede endda mit blodtryk 4 gange med 3 forskellige maskiner.

På fødegangen blev jeg tjekket af en læge som sagde at alt var OK! og at min krop sikkert selv havde rettet op på det hele *SSS*

Jeg får stadig øjeblikke hvor jeg føler at mit blodtryk stiger og jeg hæver op p.g.a. vand i kroppen, så jeg er glad for at jeg har tid hos min JM på onsdag.

Mit bækken, lænd og ryg er et helt kapitel for sig selv… jeg har ondt når jeg vågner, når jeg går og når jeg ligger!! Jeg kan max. holde ud at gå i ½ time ad gangen, før mit bækken gør så ondt, at jeg bare må ligge et par timer. Trætheden er også ved at vende tilbage, så det er vist godt at

Tobias’s ferie er ved at være slut så både Anders og jeg kan “slappe lidt af”.

Lille baby er som altid i hopla og sparker tit. Især lige omkring midnat når Mor er på vej i seng. Den reagerer på de godnat sange vi synger for Tobias hver dag *SS*

Vægten i denne uge siger 106 kg og mit mave mål er 137,5 cm.

 

Uge 31

Så er jeg fulde 30 uger henne… jubii *SSS*

Ugen startede med træthed og hovedpine og intet hjalp!!

Onsdag var jeg til glukose belastningstest og alt var bare fint – sukkervandet var iskoldt og smagte af citronlimonade … jeg ligefrem nød at drikke det og det var første gang at sygeplejersken havde været ude for det *GGG*.

Jeg har svært ved at klare varmen og holder mig så vidt muligt inden døre… bare det snart stopper.

 

Uge 32

Så var det tid til endnu et interview med Bedre sundhed for mor og barn. Det er bare nogle underlige ting de spørger om.

Har du haft feber i graviditeten og i hvilke dage??? Det kan jeg da ikke huske! Har barnets far eller børn i huset døjet med hoste og hvornår???? Har du taget smertestillende, hvorfor, hvor mange og hvornår… hmm…

De burde fortælle at man skal skrive ALT ned når man tilmelder sig til forsøget *SS*

Lørdag havde lille Baby hikke for første gang. Jeg havde helt glemt hvor sjovt det er *GG* man sidder bare og kigger på maven hopper og så kan far rigtig følge med.

Søndag sagde Tobias Mor for første gang… det var stort!!

Tirsdag begyndte han og sige Far *SS*

Tirsdag var det skannings tid igen. Alt så fint ud og endnu en gang valgte vi ikke at få kønnet af vide… vi vil have overraskelsen ved fødslen.

Bagefter var der en lægesamtale. Først fortalte han at glukosetesten så fin ud, hvilket var meget godt, da han også kunne fortælle at den lilles hovedomkreds lå på gennemsnittet, men den var lige lovlig stor 2163 g og 30 cm omkring maven. Det kunne jo godt betyde graviditetsbetinget diabetes men det var det heldigvis ikke *SS*.

Går jeg tiden ud skal jeg nok regne med en på 4 kg *SSS*. Jeg har dog en veninde hvis barn i 31. uge blev vurderet til 3000 g. PUHA….. godt det ikke er mig der skal føde den unge *GG*

Vægten i denne uge siger 106 kg og mit mave mål er 140 cm.

 

Uge 33

Hedeslag… puha holder den varme ikke snart op!! Jeg er ved at gå til… tager kolde bade i løbet af dagen for at klare det, ellers holder jeg mig stadig indenfor.

Mit bækken værker også stadig og det og varmen gør at jeg ikke kan sove om natten. Falder først i søvn ved en 3-4 tiden og Tobias vækker mig mellem 6-7 stykker igen *GAB*

Onsdag var vi til fødselsforberedelse. Det var et lille hold med flest flergangsfødende hvilket er meget usædvanligt, men det gik rigtig godt. Vi gennemgik fødslens faser og besøgte fødegangen. Vi kiggede ind på fødestue 4, hvor Tobias blev født og det vækkede dejlige minder *SS*.

Vi fik spurgt om Anders kunne tage imod den lille og det kunne de ikke se var noget problem, men det var den JM, som håndterede fødslen som havde det endelige ord. Ellers skal han tage over når hovedet er født og går det lige så hurtigt som med Tobias, så må han “nøjes” med at lægge den lille op til mig *SSS*.

Nu håber jeg bare på, at jeg når 2 gange til fødselsforberedelse. Det gjorde jeg jo ikke med Tobias!!

Vægten i denne uge siger 107 kg og mit mave mål er 141,5 cm

 

Uge 34

Fredag murrede det meget i min mave og lænd og jeg begyndte at blive nervøs for at det kunne blive til noget, men det gik i sig selv igen. Pyha !!

Lørdag begyndte lille Baby at skurre meget på min blære og det gør sku ondt… av av. Om natten havde jeg mange plukkeveer som jeg havde svær ved at sove for og mandag ender jeg også med at tage på fødegangen.

Jeg blev undersøgt af en meget sød JM som fortæller at jeg er ved at blive blød, livmoderhalsen er 2 cm (var 3 cm sidst) og at jeg ikke var begyndt at åbne mig. Vi snakker om at jeg ikke rigtig får noget søvn og hun giver min noget med hjem til at sove på. Heldigvis falder jeg selv i søvn og tager ikke pillerne *SS*

Onsdag er det så tid til fødselsforberedelse igen… Jubii, jeg nåede det *GG*. Jeg sad meget uroligt på stolen og fik mange jag i mit haleben… tænkte dog ikke mere på det end at det var den hårde stol.

Om aftenen havde vi venner til kaffe og jeg havde bare ondt i “bunden”. Jag og niv og stød i blære og mod halebenet. Men jeg var ikke urolig, det virkede normalt!!

Tobias er meget tæt på at gå nu og han siger Mor og Far hele tiden *SS*

 

Uge 35

Natten til torsdag sov jeg bare som et lille barn og det første jeg sagde til Anders da jeg stod op var at nu stod den lille langt nede. To timer efter kunne min læge også konstaterer at hovedet stod fast. Så kan jeg bedre forstå de smerter jeg havde onsdag *SS*.

Ellers så alt fint ud – blodtryk, urin o.s.v.

Han skønnede den lille til 2500 g men ville ikke skrive det i min journal. Han fortalte at han vurderede det ud fra hovedstørrelsen, hvilket jeg så fortalte ham var målt til gennemsnittet og vægten så var højere. Han sagde at han ikke var god til den slags så det var altså bare et bud *GG*

Resten af ugen havde jeg travlt med at gøre alt klar til den lille. Jeg fødte jo Tobias i 35+0 og har risiko for at føde før tid igen.

Faktisk er det også meget normalt at hovedet først står fast lige op til fødslen for 2. gangs fødende, så nu kan det jo være når som helst!!

Bækkenet er helt tosset… bare en gåtur på 5-10 min. så har jeg mega ondt og plukkeveerne kommer bare i stimer.

Onsdag vender lille baby om på sit vågen mønster. Er MEGET aktiv om dagen… hele dagen faktisk, og er stille om natten. Måske har det noget at gøre med at temperaturen udenfor er faldet til min store glæde.

Vægten i denne uge siger 108 kg og mit mave mål er 144 cm.

 

Min mave i uge 35+0

Min mave i uge 35+0