3. Trimester – Smerter, men også en dejlig ultralydsscanning

Gravid har smerter i ryggen

25. uge – 16 juni 2010

Så blev det tid til 2. lægebesøg hvor jeg fik snakket med min læge om de smerter jeg har i toppen af maveskindet, hvis jeg griner, hoster eller laver hurtige bevægelser :fnis: Han fortalte at det er fordi mit inderste lag hud sprækker og det vil flytte sig opad og blive til strækmærker 🙁

BT:131/73
Jeg havde glemt en urinprøve 😉
Mit bækken skaber sig tosset og den ene dag i denne uge kunne jeg næsten ikke gå 😀

 

27. uge – 29. juni 2010

Puha… Er ved at gå til af varme…. har store problemer hele dagen og kan ikke sove om natten :nix:

Synes min mave er kæmpe stor i forhold til hvor langt henne jeg er og det gør det bestemt ikke nemmere at ligge roligt om natten.

Er kommet i tanke om at jeg skal i gang med nogle homøopatiske Bambus Comp dråber, som før har hjulpet på mine bækkensmerter, så har været i byen og bestille nogle.

 

28. uge – 7. juli 2010

Så har vi været en tur i Djurs sommerland med alle ungerne og det gik over alt forventning 🙂 Mit bækken klarede det godt og det var først da vi skulle hjem at det virkelig kunne mærkes.

Straffen for overbelastningen kom dagen efter hvor jeg om aftenen måtte kæmpe med 10-15 plukkeveer i timen :doh: de gjorde heldigvis ikke ondt, men tog vejret fra mig.

varmen er stadig et problem, som gør at bettemanden er stille om dagen og MEGET aktiv om natten :muhaha: Natte-tisseriet er også så småt begyndt at betyde at jeg er oppe et par gange om natten 😉

 

29. uge – 18. juli 2010

Søndag den 18. juni tog vi allesammen afsted til Gaia Graviditetsklinik i Hobro for at se “bettefyren” i 3D/4D og det var en kæmpe oplevelse 😆

Alle ungerne var meget interesseret, de første små 5 minutter, og så smuttede de ellers ud og legede.

Elisabeth, som endnu en gang scannede mig. kunne fortælle at jeg har pænt med fostervand AFI lå på 22. Bette var stadig en dreng 🙂 og han lå vægtmæssigt i den store ende. Vægten lå 5 % over gennemsnittet på1430g og lårbensknoglen målet 7% under gennemsnittet, så det er en lille prop :gak:

Elisabeth bad mig om at få lavet en glykosebelastning for det kunne være tegn på graviditetssukkersyge 🙁

 

Scanning i 29. uge - sikke nogle store kinder

Se hans fine bassekinder

ultralydsscanning viser - Stenene er på plads i pungen

Stenene er på plads i pungen :wub:

 

Ultralydsbillede - Helt klart en dreng, som gerne viser udstyret frem

Helt klart en dreng, som gerne viser udstyret frem 😉

 

Ultralydsscanning - Et fint profilbillede hvor man tydeligt kan se hans tykke mave

Et fint profilbillede hvor man tydeligt kan se hans tykke mave 😀

 

30. uge – 19. juli 2010

Natten til tirsdag havde jeg bare så mange bækkensmerter, så det blev kun til små 4 timers søvn 🙁 Ikke nemt når vi tirsdag tog afsted til Fjellerup strand for at overnatte hos min mor og hendes mand.

Turen til Fjellerup var rigtig hyggelig :sol: Vi fik badet, spist, leget og hygget med Mormor MEN om natten skulle jeg sove i campingvognen med de to mindste og der var bare ikke plads til mor her, som lå ovenpå 3 hynder i forskellig størrelse :gah: Jeg var bange for at rulle ned på gulvet eller ovenover Maja :wacko:

Da jeg så også fik en rigtig slem gang halsbrand :kvalme: betød det at jeg lå vågen HELE NATTEN :blink:

Turen endte selvfølgelig også med at jeg blev solskoldet ret slemt på mine fødder, som også hævede op p.g.a. varmen. Da vi kom hjem samme aften gik jeg lige i seng og sov uafbrudt hele natten til næste dag kl. 10.45 :fnis:

Resten af ugen svømmede jeg bare væk i alt det vand jeg havde i benene 🙁 Det var også stadig meget varmt og luftfugtigheden var høj, hvilket gav mig vejrtrækningsbesvær.

Sidst på ugen var jeg til glykosebelastning… for pokker hvor var det hårdt at faste fra midnat i den varme :wacko:

Da jeg kom op på sygehuset viste det sig at min læge ikke havde lavet henvisningen rigtig… Han havde lavet den til ambulatoriet i stedet for at bestille en tid til den rigtige afdeling :gah: men efter lidt hjælp fra en sød sygeplejerske fandt vi den rigtige afdeling, som heldigvis havde tid med det samme :top: Svaret på testen var 7,8 og skulle bare være under 8 :phew:

Jeg er nu begyndt på mine Bambus comp dråber og kan på en uge mærke en markant forbedring :pompom:

Målte lige min mave og den var 139,5 cm :blink:

 

31. Uge 31 – 26. juli 2010

Endnu en nat havde jeg ondt og havde besvær med at sove og næste morgen virkede det som om at den bette virkelig stod på min blære :wacko:

Onsdag fik jeg min dobtone tilbage, så jeg kunne høre lillebrors hjertelyd :love: Desværre synes jeg den lød underligt :hmm: prøv at lytte her

Torsdag var jeg til mit 2. jordemoderbesøg og fik hilst på min nye kons. jordemoder, Trine, som er rigtig sød :ja:

Vi snakkede lidt om det store barn i maven, det meget fostervand og glykosebelastningen og da Trine skulle mærke på maven udbrød hun også “Hold da op der er meget barn” og kunne også konstatere at der var godt med fostervand (polyhydramnios) :fnis: Hun ville slet ikke komme med et bud på størrelsen og ville i stedet henvise mig til en ekstra scanning :top:

Da vi kom til hjertelyden, så kunne hun også godt høre det samme som mig og sagde det var ekstra systoler, så det skulle vi også lige følge op på ved scanningen :top: Hun ringede med det samme til gyn. amb. og fik en tid til scanning mandag.

Bettefyren stod i hovedstilling og stod meget dybt, så det var sikkert det at han borede sig ned, som jeg mærkede den nat jeg havde ondt :ja:

Mit SF-mål var lige så stort som til termin, så det skal nok blive spændende :top:

Urin: Blank
BT: 122/78
SF-mål: 42

Fredag var det tid til endnu en 3D/4D scanning :love: denne gang hos Birgit fra Jordemoder.dk

Det første Birgit sagde var at vi aldrig fik nogle 3D billeder, for han stod meget dybt :buhu: men heldigvis for min store mængde fostervand fik vi “hældt” lidt ekstra ned til ham og han lyttede godt til Birgits instrukser :fnis: Så det lykkedes :yiha:

Ultralydsscanning - drikker fostervand og har åbne øjne

Her tager han fostervand ind og har åbne øjne

 

Ultralydsscanning - nærbillede af babys mund

Her er den skønneste lille trutmund – lige til at kysse :kys:

 

Ultralydsbillede - Baby sutter på tommelfinger
Han vil meget gerne sutte på sin tommelfinger :fnis:

 

Ultralydsbillede - Baby forsøger at stikke hele hånden ind i munden

Måske det går bedre med HELE hånden 😆

 

Ultralydsscanning - Et billede der viser babys tykke mave
Endnu et billede af hans “tykke” mave :wub:
Han blev målt til 1886g så pænt stor dreng 😉 er bare SÅ forelsket i min lille basse :love:

Birgit finder også de ekstra systoler ved hjertelyden og synes det er en god idé at jeg lige bliver tjekket.

Sidst men ikke mindst så døjer jeg med halsbrand og må ty til Alminox flere gange om dagen og så er jeg nu fast ude og tisse en 4-5 gange om natten :gah:

 

Uge 32. – 2. august 2010

Endelig er det tid til min ekstra scanning og jeg er pænt nervøs for hans hjertelyd 🙁

Jeg kommer ind til en rigtig sød sygeplejerske som har problemer med at få baby til at ligge rigtigt flere gange :fnis: men det lykkedes og hun får målt ham til 2081g og 10 cm i diameter ved begge mål på maven :blink: Fostervandsmængden får hun ikke til så meget som de andre, så det er ikke så bekymrende 🙂

Da hun så kommer til hjertet, så er det bare helt perfekt :hmm: men eftersom at min jordemoder har hørt de ekstra systoler og jeg afspiller den hjertelyd jeg selv optog med min doptone og telefon, så kontakter hun forvagten, som sender mig på fødegangen for at få kørt en CTG kurve.

På fødegangen kommer jeg hurtigt til og får kørt en fin kurve… Bette er meget livlig og det er rigtig dejligt at ligge og høre til hans smukke hjertelyd :hearts: bagefter kommer en jordemoder og mærker på maven samt bette, hun snakker så med overlægen, som ikke mener der er problemer med hans hjerte og det som måske har været har rettet sig :yiha: Elisabeth fra Gaia havde fortalt mig at det sikkert var et umodent nervesystem, så hun havde nok ret :tak:

På grund at bassens størrelse, så vil de gerne have mig ind til en ekstra scanning om 4 uger, for at vurdere om jeg skal sættes i gang til terminen.

Mave billede Therese gravid i uge 31+1

Her er lige et par mavebilleder fra i dag uge 31+1

Mave billede Therese gravid i uge 31+1 - set forfra

og forfra :top:

 

Uge 33 – 15. august 2010

I går eftermiddags fik jeg tiltagende smerter i ryggen mellem mine ribben som strålede ud i toppen af maven, men ikke mere end jeg godt mente jeg kunne tage bussen ned og handle :vestøv:

På turen i bussen begyndte det at gøre SÅ ondt, at det første jeg vælger at gøre er at tage på apoteket for at købe noget Pamol, så jeg kan tage smerterne med det samme.

Jeg kunne næsten ikke koncentrere mig om at handle og da jeg kommer hjem er jeg virkelig ved min smertegrænse :vestøv: så jeg ringer til vagtlægen, som vil have mig til at ringe til FG… Hvis de ikke ville se mig, så skulle jeg kontakte ham igen, for nogen skulle se mig. FG mente det ikke var noget for dem, så jeg tog en taxa til vagtlægen.

Vagtlægen havde ingen idé om hvor mine smerter stammede fra… Han lyttede, trykkede (hvilket ikke gjorde mere ondt) målte BT og spurgte til om jeg havde mærket liv, hvilket jeg havde :vestøv: Jeg fortalte at smerterne mindede om dem fra mine galdestensanfald, men ikke sad helt samme sted og at jeg jo ikke havde nogen galdeblære mere, så det kunne ikke være der problemet lå.

Da, han så sad og tastede en masse ind på computeren, kom jeg i tanke om at jeg ikke havde mærket liv i den tid jeg havde ondt, hvilket var fra kl. 15 og nu var klokken 19. Da jeg nævnte det for lægen mente han straks at jeg skulle op på FG, så han ringede derop og fortalte jeg var på vej.

På FG blev jeg mødt at en sød JM som hed Louise, hun startede med at lede efter hjertelyd og fandt den næsten med det samme :vestøv: og så kom der ellers gang i den bette :vestøv: Louise kunne mærke at han stadig står dybt med hovedet og mente han næsten stod fast :vestøv:

Louise ville så køre en kurve, men det var umuligt at finde hjertelyden stærk nok til at CTG måleren kunne registrere den… jeg lå på ryggen, højre side, venstre side og den ville bare ikke :vestøv: Så fandt hun en nyere CTG maskine frem, men lige meget hjalp det :vestøv:

Hun var glad for at vi havde fundet hjertelyden så hurtigt til at starte på, for ellers ville hun have blevet nervøs :vestøv: Vi kunne flere gange høre hjertelyden, men ikke måle den. Louise valgte så at få fat i en mere erfaren kollega, som til sidst fandt den så den kunne måle lidt af gangen, inden han igen flyttede på sig :vestøv:

Louise fortalte, at grunden til at de havde svært ved at finde hjertelyden, var at de ikke kunne mærke hvordan baby lå, da jeg havde SÅ meget fostervand… Det var som at mærke på en fyldt ballon :vestøv:

Efter at have ligget ned kunne jeg mærke at mine smerter aftog i sådan en grad at jeg slet ikke ville have haft ringet til vagtlægen, hvis de kun havde været så milde, og jeg kunne også mærke at jeg bedre kunne snakke og være med til lidt sjovt :vestøv: men Louise ville gerne at jeg lige blev tilset af deres egen læge for de kunne heller ikke finde nogen grund til mine smerter :vestøv:

Lægen var rigtig sød :kram: Hun mærkede på bettemanden, så scannede hun hjertet, mave, ryg og da hun ikke kunne finde hovedet, mente hun at han lå i tværleje… jeg sagde at jeg troede at han stod med hovedet ned og dybt og at Louise havde mærket det samme, men det ville hun ikke rigtig høre på :vestøv: Til sidst fik jeg hende til at scanne for neden og ganske rigtig, der lå han dybt med hovedet :vestøv:

Lægen ville gerne mærke på min ryg og da hun trykkede på min rygsøjle, gjorde det nas!!! Hun viste ikke hvad det var, men vi blev enige om at jeg måtte hjem og ligge og hvis det blev rigtig slemt igen, så måtte jeg ringe igen :vestøv:

Louise fortalte mig at vagtlægen nok havde været bekymret for at at moderkagen var gået løs og at blødningen havde samlet sig et sted indeni, i stedet for at komme ud og så ville det være noget skidt for bettemanden… men han var alt for livlig til at det kunne være problemet :vestøv:

Turen hjem var et mareridt :vestøv: Jeg var for nærig til at betale de 91 kr. en taxa kostede, så jeg gik… Kan slet ikke forstå hvordan jeg kom hjem…. men hjem kom jeg… efter en time på sofaen var smerterne til at leve med og efter en nat, hvor jeg sov som en baby, har jeg kun lidt ondt :vestøv:

 

Uge 34 -17. august 2010

I går var jeg en smut ved lægen for jeg ville altså ikke bare leve med de smerter :love:

Lægen mener så at jeg har lavet en dum bevægelse/overbelastet min ryg, så det er gået ud over nogle af mine facetled i rygsøjlen :fdag: Han tror det vil hjælpe med øvelser fra en fys eller kiropraktor, men tror ikke de vil røre mig, når jeg er så højgravid :love:

Smerterne er der heldigvis ikke konstant, så jeg vil prøve at bide dem i mig og ellers tage nogle Pamol 🙁

 

Uge 39 – 24. september 2010

Jeg skal op og scannes i dag for at få vurderet lillebrors vægt :ja: Sidste gang den 3. september blev han målt 3500g og en diameter omkring maven på 11 cm :tak:

Efter scanningen skal jeg til lægesamtale, hvor de vurderer om jeg må gå tiden ud, og jeg må nok sige jeg er lidt i tvivl om hvad jeg vil :top:

Jeg vil selvfølgelig ikke udsætte ham for nogen, fare ved at han bliver for stor og kan sidde fast, men på den anden side så har jeg jo født Rasmus på 4270g og Simon med hånden ved hovedet UDEN at briste 😉 Jeg synes kroppen selv skal gå i fødsel, men er på den anden side også MAJET utålmodig, da jeg “plejer” at føde før termin :super:

Måske jeg skal bede om en hindeløsning i stedet for en egentlig igangsættelse, hvis det er 🙂

Nå, men mit eget bud på hans størrelse i dag er 4200/4300g :vred:

Tilbage fra scanning…..

Så er jeg hjemme igen og jeg er skrup forvirret og skuffet :tak:

Jeg blev scannet af en ny, havde håbet det var den samme som de to forrige gange, hun var dog ganske sød og virkede da kompetent :top:

Efter scanningen beregnede hun på computeren og sagde at hun lige skulle måle mavens omkreds igen, da hun havde fået den til at være mindre end hendes kollega den 3. september, så mig op på briksen igen.

Hun målte og målte og kunne ikke få den til at være lige så stor som kollegaen :ohmy: Så spurgte jeg om han kunne have tabt sig og hun målte derfor flowet i navlesnoren, som var fint, så hun mente ikke han manglede noget :top:

Så skulle vi ind til lægesamtalen… Det var endnu en gang en udenlandsk læge, men hun kunne heldigvis forståeligt dansk… Hun fortalte at de mente der var tale om en “fejlscanning” så de ville lige se mig igen om 14. dage :sos: Øhm, HVAD sagde jeg… Hvor stor viste scanningen da at han var… Den viste 3000g altså 500g mindre end den 3. september :gah:

Jeg forklarede så at hende som scannede sidste gang målte maven mange gange, da den netop var så stor, at min JM havde vurderet ham til 3900g sidste torsdag, så nu var jeg altså nervøs for hvor stor han rent faktisk ville nå at blive hvis jeg skulle vente 14. dage mere på en scanning :ohmy:

Hun fortalte så at hun i går havde taget imod en 5200g stor baby hos en førstegangs, så jeg kunne sagtens føde det samme… WTF!!! Hvad har det lige med mig at gøre???

Hun ville så finde en tid til scanning på min terminsdag den 4. oktober og gik ud for at få en tid… Hun vendte tilbage og sagde at de ville tage lidt tid for dem at finde den tid til mig, så hun kunne jo lige mærke på mig.

Hun sagde at jeg jo havde en stor mave og det havde jeg også INDEN jeg blev gravid, så derfor var det svært at scanne mig og det var også svært at vurderer størrelsen på den lille, men hun fik det til 3800g… MEN jeg er jo stor og har en stor mave…. Det sagde hun nok 8-9 gange :gah: :top:

Så min status lige p.t. er at jeg er skuffet og meget forvirret…. Kan slet slet ikke forstå at der kan være så stor forskel på to menneskers scanning :ohmy: jeg er også forvirret over den dumme læge, som faktisk mente jeg jo bare kunne føde et stort barn… hvorfor pokker følger de så hans vækst, med henblik på at vurdere om jeg skal sættes i gang 🙂

 

Uge 40 – 27. september 2010

Kl. 1.17 i nat fik jeg en ve… lå spændt vågen for at se om der ville komme flere….. og det gjorde der da… små 4 minutter senere :ups: Jeg skulle tisse, så håbede lidt på at vandet ville gå, hvilket jeg før har prøvet, men :savle:

Sådan fortsatte det en times tid med veer hver 3-4 minu,t uden de tog til i styrke, og jeg var da også ude og tisse et par gange mere :ja: Ved en 3 tiden besluttede jeg mig for at tage to Pamol, så jeg kunne få slappet af og måske sovet lidt :yuk: Desværre skulle jeg stadig tisse hver 20. minut og veerne gjorde at jeg ikke kunne sove… Sidste gang jeg kan huske jeg kiggede på uret, var kl. 5.28 og så må jeg være faldet i søvn :top:

Kl. lidt i 8 bliver jeg vækket af de to store, som kommer ind og siger farvel og kan så konstatere at veerne er væk 🙂

Nu er klokken snart 14 og der er INGEN tegn på at der sker noget :fnis: Det er 2. gang jeg når så langt i en graviditet (Maja kom i dag i 39+0) så jeg er ved at være RET MEGET UTÅLMODIG!!!

Mave billede Therese gravid i uge 39+0

Mave 39+0 – beklager det fjogede ansigt med skulle lige drille Anders XXX

 

Uge 41 – 30. september 2010

Så er det tid til endnu et JM besøg for mig… Ingen jeg har snakket med det sidste par uger… hverken familie eller fagfolk, havde regnet med at jeg nåede det besøg :phew: men der skal vist et mirakel til, hvis der skal nå at ske noget inden kl. 12.40 :gah:

Jeg er efterhånden meget besværet af maven… Kan ikke gå mere end 100-200 meter før jeg har ondt i ryggen, som generelt varer resten af dagen, så jeg føler mig “fanget” herhjemme :ja: Om natten sover jeg for det meste meget dårligt… er oppe at tisse en 3-9 gange og har problemer med at jeg ikke føler jeg kan få luft, når jeg ligger ned :ups: har dog enkelte nætter hvor jeg sover som en baby :top:

I dag er jeg 39+3, så jeg håber lidt på at min JM vil se om hun kan lave en hindeløsning eller på anden måde få sat gang i en fødsel, så vil i ikke nok XXX finger for at hun vil hjælpe mig :ja:

Den bette virker dog til at have det rigtig godt :top: Han er utrolig aktiv og meget vågen af hvor langt jeg er henne :ja: Jeg prøver virkelig at huske mig selv på at nyde det, for jeg ved at jeg kommer til at savne de bevægelser, når han er født :hmm:

Hjemme fra JM besøg…

Det var et ok besøg… Hun tog mig meget alvorlig med den scanningsforvirring jeg har været igennem med hans vægt 😛 MEN hun ville ikke løsne hinder, før jeg er en uge over tid :gah: Hun mærkede på mig og kunne sige jeg var blød, lidt livmoderhals og 3 cm åben 🙂 Hun vurderede “bette” til 4400-4500g

Hun mente dog at nogen måtte ligge en holdbar plan for mig, så hun sendte mig til fødegangen – Her ventede vi over en time på en JM som bare kunne sige at, når jeg skal scannes på mandag og til lægesamtale efterfølgende, så er det den plan vi holder :worthless: Bad hende om at vurdere størrelsen og hun sagde 4300-4400g

Bette står MEGET lavt og det gør ondt når jeg går… Jeg får nogle hårde plukkeveer et par gange i timen lige nu ,men ikke noget jeg tror “virker” :hmm:

 

Terminsdagen – 4. oktober 2010

Så ramte jeg for første gang nogensinde terminen 🙂 Jeg er pænt utålmodig og stadig en del besværet på grund af den store vægt han “og maven” har 🙂

Jeg skal op og vægtscannes her kl. 10 med efterfølgende lægesamtale, hvor der SKAL tages en beslutning omkring hvor langt jeg må gå endnu XXX Jeg håber meget på at de vil gøre noget i dag for det vil være perfekt… har nemlig bryllupsdag 10/4, så en termin den 4/10 vil være sødt 🙁 Så 🙂 lige for mig :hug:

Lige som noget positivt kan jeg for fortælle at slimproppen gik i går 🙁