Min migræne er blevet værre under graviditeten. Hvad kan jeg gøre?

Min migræne er blevet værre under graviditeten. Hvad kan jeg gøre?
Foto: g-stockstudio/iStock

Hej Eva.

Måske er det en læge jeg skal have fat i, men jeg vil lige tage chancen og høre, om du skulle kende til problemet.

Jeg har i mange år døjet med migræne. Den typiske slags hvor det starter med synsforstyrrelser der så går over i kraftig hovedpine – nogengange efterfulgt af opkastninger. Disse anfald har jeg typisk hver 2. måned.

MEN efter jeg er blevet gravid er det blevet meget oftere. Jeg er i 9. uge og har haft migræneanfald 4 gange på de 9 uger.

Jeg kan jo ikke tage de stærke migrænepiller og panodiler virker overhovedet ikke.

Skal jeg forvente at det fortsætter sådan?

Jeg er konsulent og det belaster mit job ret meget med disse klat-sygemeldinger, jeg er jo nødt til at aflyse kunder hver gang.

Har du nogle erfaringer med hyppigere migræneanfald og kan der gøres noget?

 

Min migræne er blevet værre under graviditeten. Hvad kan jeg gøre?

Hej!

Jeg har i hvert fald den erfaring, at graviditet tit vender op og ned på de skavanker, mange går rundt og døjer med til hverdag. Det kan være migræne, irritabel tyktarm eller noget helt tredje.

Nogle får det bedre med deres skavank i graviditeten, andre, som dig desværre, får det væsentligt værre. Mange gange ændrer det sig også i løbet af graviditeten, så måske er der håb…

Som udgangspunkt kan man altid selv sørge for at holde sin krop ordentligt ved lige i graviditeten, da man ofte er mere sensibel over for dagligdagens belastninger.

Hold dit blodsukker stabilt ved hjælp af hyppige små, sunde måltider dagen igennem. Tænk også på at få væske nok. Undgå at blive for stresset; en hård dag med lidt for få pauser og for lidt at drikke udvikler sig hurtigt til mere end en spændingshovedpine!

Endelig synes jeg, at det er en rigtig god idé at snakke med lægen om, hvilke alternativer, der evt. kan være til din stærke migrænemedicin.

God bedring!

Mvh.