Hvis man har en spontan abort – kan det så kun ses ved en scanning?

2208
Hvis man har haft en spontan abort - kan det så ses via en graviditetstest?
Foto: empire331/iStock

Kære Lone!

Jeg er i uge 7 + 1 dag eller som andre siger i uge 8. Jeg har indtil idag haft alle de forskellige symptomer, ømme bryster, kvalme, træthed og muren i underlivet.

Men idag har jeg ikke længere kvalme, er ikke så udmattet mere og har bare en fornemmelse af ikke at være gravid længere.

Hvis det er sådan at jeg har haft/ er på vej til at få en spontan abort kan det så ses via en graviditetstest.

Eller skal man begynde at bløde før man er sikker på at barnet ikke længere er i live.

Er pludselig blevet grebet af panik og er helt grådlabil over måske at miste barnet. Jeg har først min 1. lægeundersøgelse på næste mandag,

vil hun kunne se om barnet er i liv eller er det kun via skanning at det kan ses?

Hilsen den trist

 

Hvis man har en spontan abort – kan det så kun ses ved en scanning?

Hej Du som er blevet trist

At du ikke mærker disse symptomer mere behøver slet ikke betyde, at din graviditet er gået til grunde. Men at Du har fået det bedre og hverken har smerter eller blødning er jo positivt.

Det er især de første par måneder, at vi har disse symptomer, som så sagtens kan fade ud, for så senere at få graviditetsrelaterede symptomer igen.

Dine bekymringer og ængstelighed er helt naturlige især her i starten hvor der sker så meget og vi har så mange tanker, du er i gang med at forberede dig til moderskabet.

Er du alligevel ved at gå ud af dit gode skind og har du bare så meget brug for at få vished, så kontakt din læge og forklar din situation.

Umiddelbart er der jo ikke for mig at se noget akut i din situation ( heldigvis), men du har i dag den mulighed at lade dig scanne i privat regi.

Jeg scanner ikke i min klinik, men der findes scanningsklinikker flere steder i Jylland og på Fyn og Sjælland.

Håber du snart bliver glad igen og ønsker dig held og lykke!

Kærlig hilsen