Har væske i kroppen og er utilpas i uge 39. Skal jeg være nervøs?

Har meget væske i kroppen og er utilpas i uge 39. Skal jeg være nervøs?
Foto: Halfpoint/iStock

Hej Birgit

Jeg er 39+3 og førstegangs gravid

jeg har de sidste 3-4 dages tid vågnet og syntes jeg er lidt hævet i mit ansigt, jeg har også vand i kroppen men syntes det ser lidt vild ud med ansigtet.

Idag vågnede jeg og var vild træt også mere end jeg plejer og føler mig lidt omtåget og utilpas. Jeg har hverken set noget til slimprop eller tegn blødning og jeg mærker fint liv har dog meget ondt i skambenet.

Var til jm i tirsdags hvor der var et minimalt spor af proteiner i min urin men ikke forøget blodtryk Har tynd mave.

Er det noget jeg skal være nervøs for? Eller er det bare tegn på at det er ved at være snart?

Med venlig hilsen Pernille

 

Har væske i kroppen og er utilpas i uge 39. Skal jeg være nervøs?Hej Pernille,

Om det er ved at være snart er svært at sige – da det i virkeligheden ikke findes nogen sikre tegn på at fødslen går igang udover vandafgang og/eller veer. Slimproppen kan gå flere uger før fødslen og også i flere etaper.

At du har øget væske i kroppen er i og for sig heller ikke unormalt – så længe du er opmærksom på blodtryk og proteinudskillelse, hvilket jeg kan høre du er :0) vær også meget gerne opmærksom på trykken for brystet og hovedpine lokaliseret fortil i hovedet (panderegionen)

Utilpasheden skyldes formentlig belastningen af din krop kombineret med halvdårlig nattesøvn pga. bækkensmerter og måske en vandladning eller to i løbet af natten.

Mit bedste råd må være at have tålmodighed og tage en dag ad gangen – ganske enkelt se hvad der sker – der er ingen gyldne middelveje til at opnå spontan fødsel før kroppen er klar til det.

God fornøjelse og held og lykke.

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel