1. trimester – Yes, jeg er gravid igen

Yes, jeg er gravid igen
Foto: AtnoYdur/iStock

4. uge

Nu har en test nede ved lægen bekræftet at jeg er GRAVID!!!!!!

Jeg kan ikke helt forstå det endnu – men som ugen skrider frem og jeg får flere og flere symptomer, så er jeg og kæresten overbevist *S*.

Kvalmen, halsbrand, madlede, større tissetrang, MEGET ømme bryster som bare vokser og vokser er nu en del af hverdagen… er det ikke herligt at være gravid???

Desværre har jeg allerede bækkenløsningssmerter (ondt i symfyse og lænd) når jeg går eller laver “vrid” i kroppen… jeg håber ikke at det bliver værre end sidste gang.

Min cyklus har været lidt rodet de sidste par måneder men jeg tror jeg får termin omkring den 14 Oktober 2002. Nu kan jeg bare vente på den 21 Februar hvor jeg skal til 1. lægebesøg.

Vægten ligger i denne uge på 101 kg.

 

5. uge

Jeg læste forleden dag at 25% aborterer inden 6. uge. Det gør mig lidt nervøs, men alligevel tænker jeg at jeg jo har gennemført en graviditet uden problemer, så hvorfor skal det ikke også lykkedes denne gang?

Min kæreste og jeg er begyndt at snakke om hvordan vores familie mon reagerer. Vi tror mest at de bliver glade, for det er jo dejligt med et lille nyt liv i familien.

Lige for tiden syntes vi at det er sjovt, men svært at holde det hemmeligt… mine bryster er vokset en del og jeg spiser ikke så meget som jeg plejer, så vi er bange for at de opdager det før tid *SSS*

Nå, men i løbet af ugen er mine symptomer bare blevet værre. Mine bryster gør meget, meget ondt og vorterne er begyndt at klø. Halsbranden og kvalmen er der meget tit og jeg har været lige ved at kaste op en del gange, madleden kommer og går.

Lørdag og søndag tog mine bækkenløsningssmerter voldsomt til og jeg frygter at jeg bliver nød til at sygemelde mig. Fik jeg lov, kunne jeg sove hele dagen.

Min lugtesans er meget forbedret, mine smagsløg er tossede… kartofler smagte i lørdags som husholdningssprit puha… og sidst men ikke mindst så fælder jeg helt vildt.

Alligevel elsker jeg at være gravid og glæder mig til de næste mange uger. *SSSSSS*

Vægten i denne uge siger 102 kg.

 

6. uge

Denne uge er præget af meget træthed. Jeg sover mellem 12-14 timer hver dag og det er en kamp at holde sig vågen. Kvalmen og madleden er slem, men jeg kan stadig spise det meste af det jeg plejer.

Mit underliv har rumlet en del og jeg har meget udflåd.

Ellers ligner den forrige uge.

Vægten denne uge ligger mellem 102-103 kg.

 

7. uge

Vi har nu fortalt det til det meste af min familie og venner. Reaktionerne var meget gode og alle er glade. Min kærestes familie bor på sjælland, så vi venter med at fortælle dem nyheden til vi skal der over næste gang.

Jeg ved godt, at jeg ville vente til Maj måned, men da min bækkenløsning har gjort at jeg ikke kunne starte på kursus i mandags måtte jeg gå til bekendelse.

Trætheden har aftager lidt men kvalmen og madleden har taget til.

Onsdag købte vi en skinke som jeg ville glasere, men da det blev aftensmad tid havde jeg for ondt i bækkenet til at lave den. Allerede dagen efter var jeg ved at kaste op bare ved synet af den inde i køleskabet… Griner!!!!!

Det jeg spiser mest af er frugt og brød.

I denne uge var jeg også til 1. lægebesøg. Jeg fik lavet vandrejournal… urin og blodtryk var fint! Jeg sagde ja til at være med i “Projekt bedre sundhed for mor og barn” Fik taget blodprøver o.s.v.

Da vi er meget i tvivl om hvor langt jeg er henne, så ringede lægen til bagvagten på gynækologisk afdeling og bad om en tid inden for en uge… og det fik jeg, så på torsdag skal jeg scannes… Jeg er mellem 7-13 uger henne. Så kan jeg også få be- eller afkræftet min 6. sans om det er tvillinger.

Han sygemeldte mig for 3 uger indtil videre.

Fredag aften gik det helt galt!!!! Mit bækken gik amok… min lænd gjorde ondt som om det var et hold i rygge og siden har jeg haft store problemer med at bevæge mig. Jeg håber ikke det bliver ved resten af graviditeten for det er træls at ligge ned hele dagen.

Søndag havde jeg en smule lyserød udflåd, men jeg har læst at det er meget normalt omkring 6-7 uge… håber ikke det bliver værre!!!

Vægten i denne uge ligger mellem 101-102 kg.

 

8. – 9. uge

Hvad kan jeg sige kvalme… kvalme… kvalme… nogle dage så slemt at jeg ikke har spist andet end mariekiks! Trætheden er aftagende!

D. 28. februar blev jeg ultralydsscannet af en udenlandsk læge, som startede med at give mig termin d. 8. december!!! (så kan jeg ikke være gravid endnu) Så d. 8. oktober som så er den rigtige, så jeg blev rykket en uge længere hen.

Vi bad om et scanningsbillede men da vi skulle til at gå sagde hun, at hun ikke mente det ville blive godt og hun havde derfor ikke taget nogen… vi så både arm og blommesæk, så vi var lidt skuffede.

Da vi kom hjem og opdagede at vi blev scannet på præcis samme dag med vores søn (8+2) så var jeg lige ved at græde for så vil det jo være perfekt at have billederne og sammenligne.

ultralydsscanningsbillede fra uge 8+2

scanningsbillede fra uge 9

 

Senere fik vi billedet af en anden læge 🙂

Senere samme dag skulle vi til lægen med vores søn og så fortalte vi historien til vores læge… det viste sig så at lægen fra sygehuset havde skrevet i vandrejournalen, at min termin var d. 19. Oktober, men at jeg var i 8+2, hvilket passede med d. 8. oktober.

Vores egen læge spurgte så om vi ikke gerne ville scannes i uge 16-18 for at få en mere præcis dato for terminen og det sagde vi selvfølgelig ja til, så jeg skal scannes igen d. 6. maj.

 

10. uge

I 10. uge har bækkenløsningen været rigtig god ved mig, så jeg har håb for at den måske forsvinder mere eller mindre. Brysterne er mindre ømme og jeg er begyndt at få mit “gode humør” igen!

Jeg tænker nu meget på den lille Spunk inde i min mave… jeg taler til den hver dag og visualiserer hvordan den “juller” rundt derinde.

Vægten i denne periode svinger mellem 101 og 100 kg.

 

11. – 13. uge

Nogle uger, som minder meget om de seneste uger, så der er ikke så meget at skrive om.

Jeg elsker dog at være gravid!!