2. Trimester – angst for at føde for tidligt igen

2. Trimester - angst for at føde for tidligt igen
Foto: gpointstudio/iStock

14. uge

Så blev jeg scannet for at få fastsat terminen og den sagde den 8. Oktober 2002. Den lille havde det fint og alt så godt ud.

Min madlede begyndte at tage af og jeg fik det bedre.

Den lille mærkede jeg også allerede mosle rundt og det var 14 dage før end da jeg mærkede liv med min søn. Vildt dejligt at være gravid *SS*

 

15. uge

Min mave gjorde ondt og lægen henviste mig til scanning for at se om alt var ok! Den lille havde det fint og jeg fik af vide at det var mine mavemuskler som var ømme (har jeg sådan nogle) *GG*

Jeg er begyndt til svømning for overvægtige gravide og det er bare vildt lækkert – først laver vi pulsøvelser i det “kolde” bassin og bagefter slapper vi af og laver venepumpeøvelser i det varme bassin (32 grader). Bagefter snakker vi om kosten og bytter opskrifter.

Trætheden er desværre vendt tilbage.

 

16. – 18. uge

Mine bækkensmerter kommer og går, så jeg passer meget på ikke at overanstrenge mig selv.

Jeg blev ultralydsscannet ved galdeblæren og overtalte dem til at scanne nede ved den lille. Så kom der en sygeplejerske som ikke havde lavet andet end at scanne gravide i 10 år, men hun havde flyttet afdeling. Hun scannede mig som en type 2. scanning og jeg så alt.

Desværre var Anders ikke med, men da vi har valgt ikke at vide kønnet sagde jeg nej, tak. Jeg syntes selv jeg så en “tap” men navlestrengen lå mellem benene, så det er ikke sikkert!!

Jeg har sagt ja – til at være med i projekt “Bedre sundhed for mor og barn” og til et projekt ang. Svangerskabsforgiftning, som gør, at jeg skal aflevere ekstra blod og urinprøver… som tak har jeg fået gratis urinprøveglas og får en type 2. scanning i uge 18 eller 19.

Jeg buler pænt ud, så man kan godt se at jeg er gravid. Den lille sparker på livet løs!!

 

19. uge

Så blev det tid til type 2 scanningen.

Det var meget spændene og se den lille igen og denne gang var Anders med.

Alt så fint ud og bagefter til samtalen aftalte vi at jeg skal have lavet en sukkerbelastnings prøve i uge 30 og scannes igen i uge 31.

Min termin blev flyttet tilbage til 3 Oktober 2002, så jeg er 5 dage længere henne.

 

Scanning uge 18+2

Scanning uge 18+2

 

20. uge

Endelig har jeg fået hævet fodenden på min seng og sikke det hjalp.

Mit bækken har det bedre, ingen hovedpine, ingen uro i benene og så har jeg det generelt meget bedre. Efter en hel dag i zoo med Tobiases vuggestue have jeg ikke ondt nogle steder. Min halsbrand er dog kommet igen!!

Jeg har også holdt min 26 års fødselsdag, hvor jeg fik et digital kamera, så nu har jeg endelig fået taget et billede af min mave.

 

21. uge

2. jordemoderbesøg gik fint. Livmoderen gik 1 finger over navlen og der var god hjertelyd. Vi snakkede om at jeg gerne vil have muligheden for at blive på barselsgangen til at amningen var i orden og det blev noteret i min journal.

Min bækkenløsning er stadig i ro så længe jeg ikke overanstrenger mig selv, men jeg har tiltagende plukkeveer.

 

22. uge

Så gik mine plukkeveer helt amok og begyndte at gøre ondt!!

Onsdag var jeg så et smut hos lægen og det passede med at jeg ikke havde mærket liv hele dagen, så han sendte mig et smut forbi fødegangen.

Her blev Anders og jeg mødt af en meget stram jordemoder, som sagde at hun havde fået af vide af min læge, at da jeg havde pakket den lille godt ind (jeg er overvægtig), så kunne han ikke finde hjertelyd, så det skulle hun gøre!!

Da jeg så forklarede at det faktisk var p.g.a. plukkeveerne jeg kom, så blev hun helt forvirret. Først ville hun finde hjertelyden og der gik nok ½ minut før det lykkedes… hold da op hvor blev jeg nervøs!!

Da jeg så blev ved med at snakke om de plukkeveer spurgte hun om jeg absolut gerne ville have hende til at mærkede på mig og dertil svarede jeg JA!!

Efter lidt modstand gjorde hun det og hun sagde at alt så fint ud. Livmoderhalsen var hård og cirka 3 cm lang.

Så spurgte jeg hende hvad jeg nu skulle gøre og hun svarede at jeg skulle sygemelde mig i et par dage og så måtte jeg fortælle hende at jeg allerede var sygemeldt!!

NÅ!!

Så fortalte jeg at jeg jo var bange for at føde før tiden igen og så lyste hun helt op og sagde at det da var fordi jeg har et lille barn derhjemme som jeg gik og løftede på… det gav mig plukkeveerne… endnu en gang måtte jeg sige, at det ikke var derfor da jeg ikke løftede på ham p.g.a. bækkenløsningen og først der tog hun mig alvorlig!!

Hun troede sikkert bare at jeg fiskede efter en Sygemelding… hmph!… kommer jeg op på fødegangen og får hende tildelt som jordemoder, så beder jeg sku om en anden!!

Hun sagde at jeg skulle hjem og aflaste og gjorde det ondt igen så skulle jeg komme igen.

 

23. uge

Så er jeg startet hos De Danske Vægtkonsulenter for at holde vægten gennem denne graviditet. Indtil videre har jeg ikke taget på så måske risikerer jeg at tabe mig lidt *SS*

Ellers har det været en stille og rolig uge med spredte plukkeveer og masser af liv i maven.

 

24. uge

Anders fyldte 30 år i denne uge. TILLYKKE til ham. Ellers er der ikke rigtig noget at sige andet at det har været en dejlig uge.

 

Min mave i uge 23+4

Min mave i uge 23+4

 

25. uge

2. lægebesøg gik fint mit blodtryk var lidt højere end normalt men ellers ikke noget.

Vi snakkede om min kostomlægning og han sagde god for det og syntes at det er flot at jeg vil gøre noget ved det her i graviditeten.

Lørdag holdte vi 30 års fødselsdag for familien og der gik jeg lidt hårdt til den med rengøring og tøjvask.

Søndag hjalp vi med at flytte min mors campingvogn og jeg stod helt alene med Tobias… jeg var mildes talt smadret da vi kom hjem.

Mandag skulle vi til fysioterapeut med Tobias og da vi stod op havde jeg meget ondt og da det gik op for mig at det var regelmæssige smerter med 8 minutters mellemrum blev jeg meget nervøs. Da fysioterapeuten holder til oppe på sygehuset kiggede vi lige omkring fødegangen og de tog det hele meget alvorligt.

Jeg fik taget urinprøve, målt blodtryk, hjertelyd og blev undersøgt indvendigt. Jeg havde fin livmoderhals på 2½ til 3 cm, var lukket indvendigt men gabte lidt udvendigt… fik af vide at det var normalt når man har født før.

Jordemoderen ville ikke sende mig hjem før en læge havde set på mig og derfor kom der en 1. reservelæge og mærkede og lyttede. Han ville gerne lige have overlægen til at tjekke mig inden han ville slippe mig… ja, ja.. de var skam grundige.

Efter jeg havde ligget deroppe i næsten 4 timer var der gået ro på smerterne og overlægen sendte mig hjem på aflastning med strenge ordrer om at hvis smerterne kom tilbage skulle jeg komme op på fødegangen igen!

Dagen efter havde jeg stadig meget ondt, men tog dog til graviditets svømning. Sjovt nok mødte jeg der den samme jordemoder som tog imod mig oppe på fødegangen dagen før. Jeg forklarede, at jeg stadig havde ondt og hun syntes at jeg skulle kontakte min jordemoder.

Onsdag var vi så hos lægen og Tobias fik sin MFR vaccine, hvilket han klarede til topkarakter!!

Derefter tog vi op til ekstra undersøgelse hos jordemoderen. Hun undersøgte mig og alt så fint ud!! Min livmoder går til en håndsbredde over navlen. Hun sagde, at jeg nok var ekstra følsom i denne graviditet og nok skulle regne med at have det sådan resten af tiden.

Jeg havde jo også mange plukkeveer da jeg ventede Tobias. Øv for den men så længe at der ikke er noget galt.

Jeg er stoppet med min kostomlægning igen da jeg ikke kan overskue det lige nu!!

 

26. uge

Sikke en uge!

Først var vi til sommerfest i Tobias’s vuggestue… det var vildt hyggeligt men jeg havde meget ondt i bækkenet… jeg kunne næsten ikke gå!!

I weekenden var vi på camping med min familie. Tirsdag og onsdag havde vi overnattende gæster fra Sjælland. Det var ikke meget tid til at slappe af og det er ikke godt for mit bækken.

Jeg skal til at passe meget på for det gør meget ondt. Jeg er begyndt at få kramper i mit ene ben når jeg vågner om morgenen, så jeg laver mange venepumpe øvelser i løbet af dagen.

Så er jeg også så heldig at jeg har raget mig en slem forkølelse til og jeg hoster og hakker hele tiden… øv øv øv, hvor jeg bare ikke gider lige nu.

Mit mavemål i denne uge er 130 cm og min vægt siger 101 kg.

 

27. uge

Host, host, host. Jeg hoster så meget at jeg er total øm i min livmoder af at spænde når jeg hoster.

Jeg håber ikke at det har nogen indvirkning på den lille og for en sikkerheds skyld skal jeg til læge i starten af næste uge.

Torsdag sparkede den lille ikke før ved 20 tiden om aftenen selvom jeg prøvede alle tricks. Jeg var MEGET tæt på at ringe op til fødegangen for at blive checket, men min 6. sans sagde at alt var ok!

Jeg syntes den lille virker meget stor for den kan danse polka på min blærer samtidig med at den hænger i mine ribben. Så jeg glæder mig til næste jordemoder besøg.

 

Min mave i uge 26+0

Min mave i uge 26+0