Kan man forebygge oppustethed i en graviditet?

Kan man forebygge oppustethed i en graviditet?
Foto: Umkehrer/iStock

Hej Therese.

Jeg har et lille spørgsmål..

Jeg har lige haft første menstruation efter MA som skete 2 maj. Jeg var i uge 8+4. Men ret hurtigt kunne jeg ikke passe mine bukser, lidt for hurtigt synes jeg.

Jeg har født før, men det er snart 12 år siden. Men der kunne man ikke se det før jeg var 4 måneder henne. Denne gang bulede jeg ret hurtigt ud og lignede en der var 4 måneder henne, selvom jeg kun var 8 uger..

Er det normalt når det er så mange år siden jeg sidst var gravid og kan man gøre noget for at forebygge den oppustethed og store mave ved næste graviditet, indtil man er så langt henne at det faktisk kun er barnet der gør at man bliver stor?

Hilsen winowe..

Ps. Jeg ved ikke om det har noget at sige, men jeg er 168 cm. høj og vejer 55 kg.

 

Kan man forebygge oppustethed i en graviditet?

Kære Winowe,

Jeg er ked af at høre om dit tab. Håber du er ok.

Det er helt normalt, selv når første graviditet var for 12 år siden, hurtigt at vokse ud af bukserne i efterfølgende graviditeter.

Nu skriver du ikke noget om din alder, men efterhånden som kroppen ældes, bliver led, muskler, hud og ligamenter mere og mere eftergivelige og slappe.

Da der i største grad er hormonerne der påvirker hvor ’slap’ du bliver, er der ikke meget du kan gøre ved dette.

Hvis du samtidig med følelsen af oppustethed oplevede smerter, kan det skyldes uregelmæssige toiletbesøg eller mangel på væske.

Håber dette er dig svar nok.

Ønsker dig held og lykke!