Hvorfor bliver jeg ved med at bløde når jeg er 15 uger henne i graviditeten?

3120
Hvorfor bliver jeg ved med at bløde når jeg er 15 uger henne i graviditeten?
Foto: KatarzynaBialasiewicz/iStock

 

Hej Lone Mørk.

Jeg er en kvinde på 35 der venter vores 3 barn.Jeg er 15 uger henne i
morgen.

Nytårsaftensdag fik jeg en styrtblødning i min seng og jeg blødte resten af aftenen og natten.

Vi kontaktede vagtlægen men hun ville ikke se mig, sagde der nok var en spontan abort i gang og jeg skulle kontakte min egen læge om fredagen.

Var to frygtelige dage hvor jeg græd og græd.

Fredag kom jeg til læge og han sendte mig til scanning med det samme, og det viste sig at barnet var der endnu med hjerte der slog og det hele.. så græd jeg igen 🙂

Mandag den 5 januar var jeg til scanning for nakkefold og alt det der, og de kunne se et hæmatom i yderkanten af min moderkage. Kom en læge og kiggede på det og sagde jeg skulle sygemeldes 2 – 3 uger. (jeg er social – og sundhedsassistent)…

Jeg bløder endnu, men er mørkt og gammelt blod. Der kommer en hel del om morgenen når jeg står  op. Så jeg er MEGET bekymret!!! Hvad er det her for noget? Noget med moderkagen har løsnet sig en smule i den side hvor hæmatomet er??

Hvorfor bliver jeg ved med at bløde?

Hvor stor er risikoen for jeg mister det her barn?

Skal jeg være sygemeldt resten af den her graviditet? Hvor meget må jeg lave?

Venlig hilsen

Den dybt frustrerede

Helena

 

Hvorfor bliver jeg ved med at bløde når jeg er 15 uger henne i graviditeten?

Kære Helena.

Det er fuldt forståeligt at du er frustreret og har mange bekymringer. Du bør være sygemeldt så længe du bløder og du skal selvfølgelig henvende dig, hvis din blødning tiltager eller hvis du får smerter i “maven”.

Du venter jeres 3. barn, og med 2 børn, bækkensmerter og din blødning, mener jeg at det er mest sandsynligt at du forbliver sygemeldt resten af tiden.

Det er vigtigt at du tager det med ro, undgår at stresse, undgår tunge løft og slapper godt af.

Du skriver at du stadig bløder, lidt gammelblodigt, men mest om morgenen. Det skyldes at blodet i løbet af natten har lejret sig i skeden og når du så rejser dig tømmes skeden for det blod.

Det er klart at du er nervøs og du har behov for at blive fulgt tæt ved jordemoder og svangreambulatoriet på dit fødested, så du kan få svar på dine spørgsmål, og således bedre kan føle dig tryg.

Ønsker dig held og lykke