Heidis fødselsberetning – Fødslen var et helvede

Fødslen var et helvede for Heidi

Selve fødslen var et helvede.:

Jeg havde termin d. 28/9/01, og den 6/10/01 bestemte min jordemoder sig for at nu skulle jeg sættes i gang , da min søn ikke sparkede så meget som han plejede mere.

Jeg mødte op på Glostrup Lørdag aften kl. 20. til igangsættelse. Vi kørte en CTG og lillemanden havde det helt fint.

22.30 fik jeg lagt et ballonkateter op der skulle åbne mig 4 cm, det skulle jeg sove med natten over, på hospitalet.

Kl. 0.30 startede veérne, og blev hurtigt ret slemme. jeg havde veer til kl. 4.15 med 3 min. mellemrum. så forsvandt de igen.

Kl. 7.15 vågnede jeg med en sær følelse i skeden og gik på WC her faldt ballonkateteret ud, og jeg blev ret forskrækket, jordemoderen forklarede at det kun var godt det betød at jeg nu var 4 cm åben.

Kl. 8.00 fik jeg et klyx og kl. 8.20 tog de fostervandet det var klart, så nu skulle vi bare vente på véerne. Så jeg gik en tur.

8.45 fik jeg en kraftig kvalme og følte mig ret dårlig.

9.20 Kørte vi en CTG, mit blodtryk var meget lavt. (90 over 50) så efter CTG blev vi enige om at jeg skulle hvile mig til kl. 11.00.

Kl. 11.40 blev der lagt ve-drop, jeg havde ikke skyggen af veer, men efter 20 min. begyndte de at melde sig.

Kl. 12.15 blev droppet forhøjet til 30 ml. kl. 12.35 til 60 ml. Kl. 12.55 til 90ml, Kl. 13.25 til 120 ml. Kl. 13.50 til 150ml. Kl. 14.35 til 180 ml hvad skulle være max.

Da kl. var 15.30 fik jeg pressevéer, og var ret lykkelig da jeg tilkaldte jordemoderen, nu var det snart overstået, hun undersøgte mig indvendig og måtte meddele at jeg kun var 6-7 cm åben og derfor ikke måtte presse.

Hold kæft hvor var det bare hårdt, Min lille søn stod forkert i mit bækken og det gav mig falske pressevéer.

Kl. 16.30 blev droppet forhøjet til 195 ml. For at jeg lige fik det sidste der skulle til.

kl. 17 har jeg stadig ikke åbnet mig yderligere og får derfor en muskel afslappende indsprøjtning der skal blødgøre og åbne mig det sidste, det får jeg igen kl. 18 her bliver jeg også tilbudt lattergas som skulle tage det værste af smerterne.

kl. 19.15 kan jordemoderen meddele at jeg er 9 cm åben, nu nærmer vi os slutningen.

19.35 kommer de rigtige pressevéer, men jeg har stadig ikke åbnet mig det sidste, så under 1. og 2. pressevé skubber jordemoderen kanten væk fra hovedet så det kan passere, jeg føder ham i 3. pressevé.

Han er helt blå og jeg kan se på jordemoderen at der er noget galt, Han har navlesnoren stramt om halsen 2 gange, og har i forskrækkelse over at den har strammet på vej ud, nået at ha afføring i fostervandet og slugt en del af det. Han bliver dog hurtig lyserød igen, og bliver suget en del i mave og lunger.

Far fik trods travlheden lov at klippe navlesnoren, inden børnelægen overtog ham.

Alt ser fint ud og da han er 15 min gammel får jeg min søn i armene, godt pakket ind i varme tæpper.

Jeg har i ventetiden født moderkagen, den var flot og på navlesnoren var en ægte knude, han må ha lavet i starten af graviditeten. Så alt taget i betragtning, har han været ret heldig at det ikke er gået værre.

Da han er 1½ time gammel bliver han målt og vejet, han var 4000 g og 56 cm lang en stor dreng.

Efter 3 hektiske dage, med blodprøver af forskellig arter, tyder alt heldigvis på at han bare har det godt, så onsdag eftermiddag tog vi hjem godt hospitalstrætte.

Heidi

 

Foto: UberImages/iStock