Jaspers fødsel – de satte fødslen i gang

1451
Efter en igangsat fødsel kom han endelig til verden
Foto: Wavebreakmedia/iStock

Jaspers fødsel 4. oktober 2010

Vi mødte ind til vægtscanning kl. 10 med henblik på at få lagt en plan for hvor langt jeg måtte gå over tid.

Scanningen sagde at han vejede 4350g.

Efter scanningen var de tid til en lægesamtale. En rigtig sød læge undersøgte mig indvendigt og kunne fortælle at jeg var blød og en ca. 3-4 ca. åben, så hun vil høre om vi var friske på at gå op til fødegangen, så de kunne tage vandet? Jaaa… :jubidu: Det var det vi havde håbet allermest på.

kl. 11.45 ankommer vi til fødegangen hvor vi bliver taget imod at en JM og en JM studerende, der skal stå for fødslen med JM som vejleder.

I modtagelsen bliver jeg undersøgt og de kan fortælle at Jasper står i hovedstilling og fast. Deres fosterskøn er 4500g :blink: De finder en fin hjertelyd og spørger om jeg vil have klyx, hvilket jeg takker nej til da min krop selv havde klaret ærterne om morgenen ;)Jeg havde en mistanke om blærebetændelse, da jeg havde øget tissetrang, men urinen var blank :top:

kl. 12.10 kommer vi over på fødestue 4 hvor der bliver målt hjertelyd med dobtonen kl. 12.15, 12.45 og 13.15. Både Anders og jeg er ved at blive utålmodige over de ikke tager vandet, så vi kan komme videre. Vi har jo trods alt 5 børn vi gerne vil hjem til igen.

Kl. 14.04 bliver jeg endelig undersøgt indvendigt. Vurderes til 2-3 cm åben, hvilket er mindre end lægen efter scanningen vurderede. Min livmoderhals står langt oppe og JM vurdere derfor at en klys vil hjælpe med at få Jasper længere ned, så de bedre kan nå fosterhinden. der forsættes med at lytte hjertelyd med 30 minutters interval.

kl. 14.40 forsøger den JM studerende endelig at tage vandet, men min livmoder bøjer bagud og hun har svært ved at nå… av..av… JM driller med at den studerende har korte fingre og tager herefter over. Hold nu op det gjorde ondt… Hun asede og masede og undskyldte rigtig meget over hun måtte være så hård ved mig og sagde jeg skulle sige til hvis det blev for meget. Jeg var dog fast besluttet på at det vand skulle tages, så jeg bed smerterne i mig. Det lykkes og der kom en lille klar skylle fostervand.

Nu skulle vi bare lige tjekke hjertelyden for at se om Jasper tog det godt og så var det bare at afvente veer :vente:

kl. 15.18 begynder det at murre lidt, men ikke noget der er regelmæssigt.

kl. 15.50 har jeg fået veer styrke 1. De varer 30 sekunder og kommer hver 3-4 minut.

Jeg vælger at gå lidt rundt på stuen for at se om det ikke kan sætte lidt mere gang i veerne og det virker fint. Jeg står og læner mig op af et bord og roter med bækkenet hver gang der kommer en ve.

Siddende på kanten af en send får jeg lagt venflon, så jeg efter fødslen kan få s-drop for at få livmoderen til at trække sig sammen efter fødslen. Dette er for at undgå en styrtblødning som en jeg havde efter jeg fødte Rasmus

kl. 16.30 får jeg begyndende pressetrang og kommer derfor på fødelejet. Jeg bliver spurgt om det er ok at der kommer en Falckredder med ind og overvære fødslen for det er en del af deres træning og det siger jeg selvfølgelig ja til (efter fødslen siger jeg til ham at jeg ikke håber jeg har skræmt ham alt for meget) :fnis:

kl. 16.36 Er det virkelig ikke sjovt mere :kednej: Jeg har kraftig pressetrang men er kun 6 cm åben og har en tyk kant. Der kommer lidt mere fostervand da de undersøger mig indvendigt.

kl. 16.40 tager veerne til og når styrke 2. de varer 90 sekunder og kommer hver 2. minut. desværre er de koblede, så det er svært at nå at finde mig selv mellem hver ve.

kl. 16.50 er mine veer pludselig aftagende 🙁 de varer 60 sekunder og kommer hver 3 minut :gah:

kl. 16.55 får jeg igen uimodståelig pressetrang og bliver undersøgt igen. Jeg er nu 8 cm åben og har en tyk kant fortil, som JM fjerner under en ve… AV FOR DEN LEDE, siger jeg bare.

kl. 16.56 får jeg lov til at presse aktivt og efter 2-3 presseveer er han født kl. 17.01 :love:

Jasper kommer op på min mave med det samme og skriger bare derudaf :forelsket:

Han bliver vejet og målt til 3910g og 52 cm, så de havde ikke skudt ham særlig godt hverken til scanning eller udvendig vurdering 😉

Efter fødslen skal jeg have en tilladelig blødning og have tisset inden jeg får lov at tage hjem. Desværre kan jeg ikke tisse, så drikker og drikker… det kræver stor kontrol at finde ud af at tisse igen, så klokken var næsten 23 før vi får lov til at tage hjem til de stolte søskende.

I skal da også have et billede af vidunderet

Så kom Jasper til verden efter fødslen blev sat i gang

Jeg elsker at være gravid og mærke det lille liv som vokser inde i min mave. lige siden jeg blev gravid første gang har jeg med glæde læst mange kvinders graviditets og fødselsberetninger og har derfor også lyst til at dele mine oplevelser med andre.