Jeg ammer mit barn. Kan jeg alligevel være blevet gravid?

Jeg ammer mit barn. Kan jeg alligevel være blevet gravid?
Foto: gpointstudio/iStock

Jeg har spørgsmål,

jeg amning min barn og har haft menstruation i amning kan men gravid så længe men amning og jeg har ikke haft menstruation er over 3 dag nu men vi beskytte når vi har sex, at min mænd færdig ud for….

hvordan er tege på gravid efter føder….

hjælper mig vi ønske ikke have baby nu …….

 

Jeg ammer mit barn. Kan jeg alligevel være blevet gravid?

Det er rigtigt, at amning i nogle tilfælde kan beskytte mod graviditet, men ikke altid.

Når du er begyndt at få menstruation igen, er der stor sandsynlighed for, at du også har ægløsning og dermed kan blive gravid.

At din mand trækker sig ud, før han har sædafgang beskytter desværre heller ikke mod graviditet, da den smule væske, der kommer ud af penis før sædafgang, indeholder sædceller nok til at gøre dig gravid, hvis I har sex i tiden op til og lige efter du har ægløsning.

Når du ammer kan din menstruation muligvis være uregelmæssig på grund af de hormoner amningen frigiver, men det er nok en god idé at tage en graviditetstest for at være helt sikker.

Det kan være du under alle omstændigheder vil tage en snak med din læge om, hvad I skal gøre, hvis du er blevet gravid, og hvis du ikke er, kan I snakke om, hvordan I kan beskytte jer effektivt mod en uønsket graviditet på dette tidspunkt.

Kærlig hilsen