En styrtfødsel – Bella kommer til verden

2014
Da fødslen var en styrtfødsel blev ambulance tilkaldt
Foto: tupungato/iStock

Fredag den 16. marts vågner jeg omkring kl. 6 om morgenen og registrer det første spæde tegn på en ve :jubidu:

Jeg hiver telefonen frem, hvor jeg har installeret en app der kan tage tid på mine veer (Contraction Timer), så jeg kan holde øje med hvor tit mine veer kommer.

Efter et par veer vækker jeg Anders og fortæller ham at jeg har veer og at han skal se at komme op og få ungerne afsted i skole, vuggestue og børnehave. Han er heldigvis fattet og kommer hurtigt i gang 😉

Mine veer kommer meget uregelmæssigt og varer i alt fra 38 sekunder til næsten 2 minutter :gah: Jeg er lige kort oppe og tisse og børste tænder, hvilket tager en evighed :fnis: Ellers så bliver jeg i sengen for ikke at sætte yderligere gang i noget før Anders har afleveret børnene.

De går ud af døren omkring 6.40 og jeg tror det får mig til at slappe mere af for pludselig kommer der gang i mine veer 🙂 Der er hurtigt under et minut imellem og de varer mellem 1-2,5 minutter… Shit de bider :av:

Jeg får mig bakset i tøjet mens Anders aflevere de sidste to, som han nærmest kaster i armene på pædagogerne og styrter ud mens han siger at nu er det altså NU!! 😆 Det skal lige nævnes at vuggestue og børnehave ligger 2 minutters gang fra vores hjem.

Kl. 7.11 skriver jeg til en veninde på SMS “Shit det går stærkt! Anders er på vej med de sidste… 1-2 minutter imellem… Fuck de gør ondt!”

Anders kommer tilbage og får ringet efter en taxa og vi stiller os ud på opgangen og venter. Anders skal lige hente vores autostol i kælderen, så vi er klar til turen hjem.

Mens han er i kælderen går vandet spontant ca. kl. 7.35 og jeg bliver nød til at ligge mig lige foran døren ind til opgangen, for havde jo fået besked om at Bette stod højt og at hvis vandet gik i en stor skylle, så skulle jeg ned og ligge. Hold da op der var meget vand og det var både koldt og ulækkert at ligge der på det kolde stengulv 🙁

Anders ringer til fødegangen, som siger at de sender en ambulance og Anders får sendt vores Taxa væk.

Hold nu op hvor gør det ondt… Jeg råber og skriger næsten hele tiden og jeg kan mærke at jeg har pressetrang…. Gang på gang råber jeg “Shhhhiiiit det går stærkt det her” Ambulancen er her heldigvis ret hurtigt og da jeg ligger og blokerer døren, bliver jeg nød til at stå op og selv gå hen til båren, som står udenfor. Jeg var SÅ bange for navlestrengsfremfald og var bestemt ikke glad for at jeg skulle op at stå :kednej:

Inde i ambulancen sidder den sødeste falckredder og snakker rigtig sødt og roligt til mig. Vi får bakset mine bukser af og han spørger pænt om lov til at tjekke hvor langt jeg er. Han kigger blot og siger ikke noget til mig og dér vidste jeg bare at det var langt fremme :yikes:

Turen til sygehuset går med fuld udrykning og mens jeg ligger og har presseveer sidder Anders oppe foran mens vi kører lige forbi ungernes skole. Ved et lyskryds vinker han endda til en pige fra Tobias klasse, som var lige ved at tabe madpakken 😆

Oppe på sygehuset var det lige forbi skadestuen og lægevagten mens jeg peb af smerter og pustede det bedste jeg havde lært… Godt det var så tidligt, så der ikke var proppet med mennesker :blush:

Vi kommer direkte ind på en stue hvor en jordemoder begynder at stille mig alle mulige spørgsmål og det eneste jeg siger er “Jeg vil vide hvor meget jeg er åben og om jeg må presse NU! :kagerulle: Hun var vist noget forbavset og går med til det så snart jeg er kommet på fødelejet.

Undersøgelsen viser at jeg er fuldt åben og gerne må presse med på veerne :yes: En anden Jordemoder eller SOSU spørger om de to falckreddere der hentede mig må overvære fødslen? Jeg er meget beæret over at de vil følge fødslen helt til enden og siger selvfølgelig ja 🙂

I min fødselsjournal står der at presseperioden starter kl. 7.40. og kl. 7.52 føder jeg den smukkeste lille Bella :forelsket: Jeg får hende op på maven med det samme :love:

Moderkagen kommer ubesværet kl. 8.05. Den vejer 765 gram.

Jeg får ikke den mindste skramme, så bliver hurtigt vasket og vi kommer over i den mere behagelige dobbeltseng hvor Bella bliver lagt til brystet og sutter aktivt :top:

Efter lidt tid bliver hun målt og vejet.

Vægt: 4360 gram

Længde: 51 cm

Jeg får opsat S-drop for at trække min livmoder sammen, da jeg ved fødsel nr. 3 havde en styrtblødning og med graviditet nr. 6 har en større risiko for at det sker igen. Det betyder desværre at vi skal blive til de har godkendt sammentrækningen.

Jeg har efterfølgende svært ved at tisse, så jeg fylder mig med saft og vand, for jeg får ikke lov til at tage hjem før jeg har tisset :gah: Det er meget svært at styre sin blærefunktion efter sådan en fødsel skal jeg lige hilse og sige :wacko:

Heldigvis når vi hjem, så det passer med at vi lige kan få lidt tid inden de stolte søskende kommer hjem :wub:

 

Foto: tupungato/iStock

Jeg elsker at være gravid og mærke det lille liv som vokser inde i min mave. lige siden jeg blev gravid første gang har jeg med glæde læst mange kvinders graviditets og fødselsberetninger og har derfor også lyst til at dele mine oplevelser med andre.