Kirstens 2. fødsel – Da Line blev født

Kirsten fik et planlagt kejsersnit da hun skulle have Line
Foto: Sannie32/iStock

Mandag d. 26. marts 2007, havde jeg en tid til et planlagt kejsersnit. Jeg havde haft en meget slem bækkenløsning gennem hele graviditeten. Og inden for de sidste 2-3 måneder var det blevet mere og mere slem.

Efter samtale med lægen på sygehuset, hvor jeg gik til kontrol hver 3. – 4. uge, blev vi enige om at sætte fødslen i gang 14 dage før tid. Efter lidt snakken frem og tilbage, syntes lægen det var bedst med kejsersnit.

Ved Christians fødsel blev jeg også sat i gang, og her gik det ikke så godt. Det endte også i kejsersnit. Så lægen mente ikke at jeg ville reagere ordentlig på at blive sat i gang og det hele ville måske ende i et kejsersnit alligevel. Så han syntes, og det gjorde vi egentlig også, at det var nemmest bare at lave et planlagt kejsersnit.

Så var det lige det med datoen. Egentlig skulle det jo så være en af de 3 dage først i april, som så også var de 3 dage før påsken. Men her var der booket helt op med planlagte kejsersnit. Vi sagde at ugen før ville passe os fint, men han syntes det var lige tidlig nok. Men baby blev skannet til at veje 3166 g, så i princippet ville det ikke gøre noget hvis hun kom ud nu.

Om aftenen skulle jeg ringe til sygehuset for at få den endelige dato at vide. Mandag d. 26. marts, kl. 10.25 hed min tid. Jeg var nr. 3 i rækken over kejsersnit.

Det var helt vildt at få at vide så præcist hvornår vores lille baby ville komme til verden.

Kl. 8.00 tog Henrik det sidste billede af den gravide mave, og så var det af sted mod Kolding Sygehus. Mormor og moster Lone ventede på os, de skulle have Christian mens vi lige ordnede nogle ting inde på sygehuset

Kl. 9 var vi på barselsgangen og blev modtaget af en sygeplejerske. Jeg fik en seng og noget tøj som jeg skulle have på. Blev vist rundt på barselsgangen. Den var lavet lidt om fra sidst jeg var der. Der er kommet et patienthotel, så der var ikke så mange stuer mere på barselsgangen.

Vores jordemoder kom ind for at hilse på os. Straks vi så hende, virkede hun meget bekendt. Vi kunne bare slet ikke finde ud af hvor vi havde set hende henne. Og hun syntes også hun kunne huske os, men heller ikke lige fra hvor. Jeg blev lyttet på og hun vurderede baby til at veje omkring 3700 g. Selv troede jeg baby vejede omkring de 3500 g. Men var ikke helt sikker.

Jeg skulle gøres klar til kejsersnittet. Fik et kateter lagt og maven blev barberet. Henrik fik udleveret et sæt tøj han skulle have på. Et lækket pænt grønt sæt. Så var der ikke andet at gøre end at vente på at det blev min tur i rækken over kejsersnit

Gravid Kirsten gøres klar til kejsersnit
Så er mor klar til baby’s ankomst

 

Klokken ca. 10.45 blev jeg hentet af en portør og kørt mod operationsgangen. Puha, nu var der godt nok mange sommerfugle i maven. Det hele var pludselig meget meget tæt på. Syntes slet ikke jeg kunne følge med mere. Men alle var meget søde og venlige og snakkede og hilste på os. Der var ingen grund til at være nervøs eller noget, men det var jo meget snart vores lille baby skulle komme ud til os, og det havde jeg lidt svært ved at finde ud af inde i mit hoved. Så lang ventetid og så megen ubehag med bækkenet, og så var det overstået inden for den næste times tid.

Vi kom ind på operationsstuen. Mange mennesker, men alle ved jo hvad de skal og har hver deres funktion, så jeg holdte bare Henrik i hånden, for det var min sikre base til det hele. Ved slet ikke om han var så nervøs som jeg var, spurgte slet ikke. Jeg skulle op på briksen og bedøves i ryggen. Skal lige siges, det er ikke nemt at sidde på et meget hårdt operationsbord, med et kateter der gør lidt ondt og en rigtig træls bækkenløsning

Det gjorde en del mere ondt at få lagt bedøvelsen i ryggen, end jeg lige kunne huske fra sidste gang. Stakkels Henrik’s fingre. For dælen hvor gjorde det bare ondt. Men det var egentlig også hurtig overstået, men av det gjorde ondt da det lige skete

Så var det hele klaret og jeg skulle ned at ligge. Ikke nemt med kæmpe mave, lille briks, slanger over det hele, et bækken der gør nas og et træls kateter. Men ned kom jeg da endelig.

Det hele var ved at blive gjort klar.

Jeg blev smurt ind i jod. Lægen som skulle lave kejsersnittet kom og hilste på. Forhænget blev sat op, jeg blev koblet til diverse maskiner. Henrik blev placeret på en stol ved siden af mig. Så var vi ved at være klar.

Men hvor var min jordemoder nu henne? Hun var ikke kommet endnu. Så hende ringede de efter. Hun ville have været gået med da jeg blev kørt op på operationsgangen, men havde ikke lige set vi var kommet forbi. Så nu kom hun susende og så var vi ved at være klar.

Jeg blev spurgt om jeg kunne mærke det kolde på min mave. Jeg lå og ventede på at de ville sætte det kolde på min mave. Men de var i fuld gang. Så jeg var godt bedøvet nu. Så gik de i gang.

Der gik ikke lang tid før end de sagde: Så, nu kommer hun. Og så tudede jeg. Åh hvor har jeg ventet længe på det. VRÆÆÆÆÆÆÆL sagde det fra den anden side af forhænget. LINE ER KOMMET TIL VERDEN. Klokken var 11.33 på en fantastisk forårsdag i marts.

Da hun var kommet ud mærkede jeg hvordan det lettede i mit bækken. En helt vild underlig fornemmelse. Men det blev allerede bedre da hun lige var kommet ud.

Jeg fik hende lige hurtig at se, og jordemoderen og Henrik gik ud til børnebordet for at tjekke hende.
Hun blev suget en lille smule men det var ellers god lyd på hende hele tiden. Hold da op hvor hun bare skreg.

Var slet ikke i tvivl om at nu var hun kommet ud.

Så kom Line ud af mors mave - planlagt kejsersnit
Kl. 11.33. Line er kommet til verden

 

Hun fik en lille hue på og blev pakket godt ind. Så var hun mere rolig igen. De kom ind med hende og jeg fik set min lille datter rigtigt for 1. gang. Åhh…hvor er hun bare smuk

Line synes verden er et koldt sted i sammenligning med livmoderen
Uha…det er så koldt herude

 

De spurgte om jeg havde plads til at holde hende, og det kan de dæleme tro jeg havde. Så med alle de slanger og diverse ting og sager der ellers er, så fik jeg Line over til mig.

Hvor var det fantastisk at hun allerede var der. Og så uvirkelig på en måde. Men helt vildt skønt. Nøj hvor jeg bare allerede elsker hende.

Line blvier født ved kejsersnit og kommer op til sin mor for første gang
Hej mor

 

Jeg havde hende hos mig i omkring 10 min, så fik Henrik hende igen og han gik ud til børnebordet sammen med jordemoderen som skulle have Line vejet og målt. 3560 g og 53 cm lang og helt perfekt. Hun fik lidt tøj på og kom over i vuggen at ligge, godt pakket ind i dyner.

Jeg blev lappet sammen og blev hældt over i min seng igen. Jeg kunne jo overhovedet ikke bevæge mig fra brystet og ned, så det var lidt møven og masen for at få mig i sengen igen, men jeg kom da derover, og det var helt vildt dejligt at ligge godt igen.

Henrik gik med vuggen med Line i, og jeg blev kørt på opvågning. Vi var sammen alle 3 hele tiden. Da vi var kommet på opvågnings stuen fik jeg Line over til mig igen. Åh hvor var det bare dejligt at få hende til mig igen. Savnede hende allerede. Hun sov bare og lå bare der og var så helt vidunderlig.

Efter en fødsel er både mor og baby træt
På opvågningen. Nu sover hun bare.

 

Hun var også lige forbi farmand igen, han var også helt væk i sin lille prinsesse, og det er der jo ikke noget at sige til, med sådan en vid underlig lille pige

Den nybagte far med sin nyfødte datter
Far skal selvfølgelig også se og holde sin dejlige datter

 

Mens vi lå der, var Henrik ude at ringe til de nye bedsteforældre og fortalte dem nyheden. Vi glædede os til at vise hende frem, men aller mest glædede vi os til at se hvad storebror Christian ville sige til hende. Kan ikke helt huske det, men jeg tror vi var på barselsgangen igen omkring kl. 14.

Det viste sig så bagefter, at grunden til at vi kunne genkende vores jordemoder, var, at det var hende der havde skannet mig, i december i babysam. Hun var stoppet som skannejordemoder og var startet som jordemoder på fødegangen igen. Hun kunne også godt få sat os på plads nu. Det var lidt sjovt at møde hende igen. Utrolig dejlig kvinde!!

Så fik storebror endelig mulighed for at se sin lillesøster
Storebror Christian kom. Åh han var så stolt!

 

Kl. 15 kom mormor, bedstefar og moster Lone med Christian. Far var ude at hente ham, mens de andre ventede. Christian kom ind med en lille lyserød kanin. Det første han sagde til mig var: har du ingen lillesøster i maven mere, mor?? Og nej, det havde jeg jo ikke.

Han ville meget gerne holde hende, så han kom op i min seng at sidde og han fik lillesøster op til sig. Hold da op, hvor var han bare stolt. Han sagde slet ikke noget til at hun græd. Han sad bare med hende og hold da op, hvor er vores lille dreng pludselig blevet stor! Han studerede hende meget, små ører, fingre, en lille næse. Han kiggede hende meget grundig efter.

Efter lidt tid kom bedsteforældrene og moster ind. Han viste hende stolt frem. Kunne godt se han var stolt af hende!

Christian sagde hej til lillesøster
Hej lillesøster

 

Efter lidt tid kørte mormor, bedstefar og moster Lone hjem igen. Kort tid efter kom farmor og farfar. De skulle selvfølgelig også se det lille nye vidunder. Og de var selvfølgelig også helt solgt da de så vores lille prinsesse.

Kirsten og hendes familie efter Lina var født
Den lille familie på 4

 

Hen på aftenen, nærmere ved 22 tiden ville jeg gerne prøve at komme op og gå lidt. Først skulle kateteret ud, så jeg kunne gå.

AVS, hold da op det gjorde ondt at komme op at stå. Måtte lige sidde mig på sengekanten og have noget smertestillende. Det skulle lige virke og så prøvede jeg igen. Det gik lidt bedre. Men åh, hvor var det dejligt at kunne sidde på wc’et og bare tisse helt af sig. Endnu mere skønt at kunne få en kold klud i hovedet, få håret redt, få tænderne børstet.

Det var så dejligt, jeg var ved at tude over det. Og så ind i seng igen, hvor sygeplejersken havde skiftet Line og redt min seng og rystet puden og dynen. Line blev ammet og vi kunne komme til at sove.

Hvor er det bare vidunderligt at ligge der med sin lille nyfødte baby. Ligge og dufte til hende, bare kigge på hende når hun sover, at kunne røre ved hende.

Velkommen til verden lille skat