Var sex årsagen til at jeg havde en missed abortion?

Var sex årsagen til at jeg havde en missed abortion?
Foto: KatarzynaBialasiewicz/iStock

Jeg har været til 12ugers scanning, hvor det så viste sig at fosteret var død, og har lagt død i ca. 4 uger, uden at kroppen har givet tegn for fosteret var dødt.

Jeg har altid fået at vide at der ikke kan ske noget, når man har sex under graviditeten.

Men når jeg sidder og regner på at fosteret har lagt død i 4 uger, så passer det med, en dag hvor jeg havde sex, hvorefter jeg blødte “fra neden” og havde meget kraftige plukveer lignende smerter.

Og nu kan jeg ikke lade vær med at tænke på om det muligvis var på grund det sex vi havde, at det hele gik så galt.

 

Var sex årsagen til at jeg havde en missed abortion?

Hej Anonym,

Jeg er ked af at høre at du har oplevet det man kalder en “missed abortion”, hvor fosteret tidligt er dødt men kroppen endnu ikke har udstødt det. Jeg oplever en del af disse forløb og netop derfor kommer mange gravide til tidlig scanning på klinikken af frygt for at skulle opleve dette.

Du må endelig ikke bebrejde dig selv noget i den her sammenhæng. Det har absolut intet med hinanden at gøre. det er hverken unormalt med lidt blødning eller smerter efter samleje når man er gravid.

Dels pga. hormonerne når du får orgasme og ekstra følsomme slimhinder bl.a. på livmoderhalsen, som giver øget tendens til blødning.

Det er sådan, at ca. 25% af alle graviditeter ender med en mere eller mindre spontan abort indenfor de første 12 uger. Du har derfor “ramt” de uheldige procenter og der er ikke andet for end at prøve igen :0)

Jeg ønsker dig al tænkelig held og lykke

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel