Min kæreste vil ikke have børn nu. Hvad skal jeg gøre?

Min kæreste vil ikke have børn nu. Hvad skal jeg gøre?
Foto: gpointstudio/iStock

Hej Therese.

Jeg er en pige på 22 år som lever i et velfungerende parforhold.

Jeg vil meget gerne have et barn og tænker faktisk på det hver dag. Jeg føler mig klar og føler jeg er ved at blive sindssyg for kan ikke tænke på andet.

problemet er bare at min forlovede synes vi skal vente til vi er færdige med vores uddannelser hvilket jeg også godt kan se det smarte i, men det er bare så svært når man føler sig klar og inderligt ønsker sig et barn.

hvad skal jeg gøre eller hvad kan jeg gøre?

Venlig hilsen Natja

 

Min kæreste vil ikke have børn nu. Hvad skal jeg gøre?

Hej Natja!

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan rigtig godt forstå at du glæder dig til at skulle være mor. Og jeg forstår også din følelse af, at det kan være svært at vente hvis du føler dig klar til familieforøgelse.

At din kæreste skal have et ønske om at få børn, betyder ikke nødvendigvis at han skal have SAMME følelse som du. Men han skal, om ikke andet, være villig til at indgå i en familierelation med et ansvar over for dig og barnet.

Hvis ikke han er klar til dette, må du acceptere det eller træffe et valg.

Det der er svært ved din situation er, at din følelse af muligheder for at få børn er afhængig af din kærestes lyst til at få børn. Men det er jo ikke sandt. Du har i bund og grund et valg. Og det der vil give dig frihed fra at lide til hverdag er, at acceptere det valgt du HAR truffet, eller at vælge på ny.

Det dit valg består i er, at vælge om du vil blive sammen med din kæreste og vente med at få børn til i er færdiguddannede, eller du kan finde en anden partner der har samme ønsker om at få barn nu, som du.

Hvis du bliver med din forlovede, skal du overveje om du også vil kunne acceptere det valgt du har truffet, at lave sammen med ham og dermed vente med at få børn.

Eller om dit ønske for at få børn er så stort, at du sammen med ham dagligt vil lide, frem til dagen i bliver færdig med jeres uddannelser.

Stil dig selv spørgsmålet, om det vil det være det værd for dig? Og overvej hvordan vil jeres parforhold udvikle sig? Måske vil det styrke jer, at vente og udvikle jer samme på andre områder, måske vil det splitte jer og så splid.

Kun du kender svaret til at træffe det rette valg.

Det jeg vil råde dig til, er at når du har truffet dit valg – så må du simpelthen implementere det i din hverdag og stoppe den lidelse du beskriver det er for dig i øjeblikket.

Uanset om du venter eller vil gå efter at få barn nu.

Hvis du vælger at gå fra ham, accepter da også dette som DIT valg og ikke hans. Men hvis du vælger at blive med din forlovede og vente med børn, forsøg da at fylde din hverdag ud med noget ligeså vigtigt og meningsfyldt.

Lav evt. en liste over positive ting ved at vente med at få børn, og gør denne til din accept af ventetiden.

Hvis du stadig ikke kan fjerne tankerne fra at få børn, og det fylder så meget i din hverdag at du fortsat føler dig sindssyg, kan du søge hjælp til at få accepteret og implementeret din beslutning, eller måske revurderer denne, ved hjælp af en coach.

Held og lykke med beslutningen. Jeg er sikker på du træffer det valg der er rigtigt for dig.

Med venlig hilsen