Er der en risko for at blive gravid hvis man har analsex?

Er der en risko for at blive gravid hvis man har analsex?
Foto: gpointstudio/iStock

Det lyder måske som et dumt spørgsmål. Og for mig har svaret egentlig altid været ret indlysende, men nu kommer jeg dog lidt i tvivl, da jeg selv står i en lidt dum situation.

– Når man har haft analsex og manden har fået udløsning, er der så chance for at man kan blive gravid (selvom penisen ikke har været oppe i skeden).

Jeg er bare lidt bange for at når sæden kommer ud igen og “resterne” ligger omkring skeden, at man måske kan gå hen og blive gravid?

Altså kan man være 100% sikker på at man ikke bliver gravid af det?

 

Er der en risko for at blive gravid hvis man har analsex?

Hej Anonym,

Risikoen for at blive gravid efter analsex må karakteriseres som meget meget lille. det kræver at der er tale om den rigtige periode i din cyklus, hvor du rent faktisk kan blive gravid, men også at nogle af sædcellerne kan svømme fra anus op til skeden og videre gennemlivmoderhalsen osv.

Der kræves en del sædceller til at præparere skallen på det æg der skal befrugtes så én enkelt kan ikke gøre det alene.

Sandsynligheden er derfor meget lille.

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel