Kan mine symptomer skyldes at jeg har ægløsning?

2433
Kan mine symptomer skyldes at jeg har ægløsning?
Foto: warrengoldswain/iStock

Hej Henny,

Jeg har i 6år været på p-piller, dels fordi min menstruation dengang forkom hver 14. dag og 7 dage af gangen samt at jeg fik så voldsomme smerter at jeg kastede op.

P-pillerne gav mig en velfungerende og regelmæssig cyklus efterfølgende.

Min kæreste og jeg har længe talt om at ville stifte familie indenfor ét år. I forbindelse med at jeg ikke husker at tage mine p-piller nogle dage i streg, bliver min kæreste og jeg enig om at jeg fra den dag holder med at
tage p-piller.

Dette gør jeg i ca. midt i januar 2009 og godt 7-10 dage efter (d. 22. januar) kommer min menstruation og vare til og med d. 24.januar.

Jeg mindes ikke at have mærket til min ægløsning før eller efter jeg kom på p-piller, så jeg ved ikke helt med sikkerhed hvornår den finder sted.

Siden i fredags d. 13. februar og frem til i dag d. 17. februar har jeg haft en stikken/niven/krampen i min mave som om noget trækker sig sammen – en vekslende kvalme og oppustethed er opstået i sammen henseende. Stikken/niven/krampen i min mave mærkes ikke som værende menstruationssmerter.

Dertil har jeg de sidste 5 dage (fra d. 13. – 15. februar) drukket mere end jeg normalt gør og i samme forbindelse udskillet mere urin, spiser mere end jeg ellers gør og er mere træt end normalt, selv om jeg i forvejen sover en del.

Ganske vidst siger læger og forskere, at jo yngre man er jo nemmere har man ved at blive gravid efter at være stoppet med p-pille, men også i det hele taget.

Omvendt siges der også at der typisk går 3-6 mdr. efter man er stoppet med p-piller til man bliver gravid, da kroppen skal “finde sig selv”.

Jeg har også læst fra fagfolk indenfor området omkring graviditet og børn, at chancen for graviditet er rimelig stor når man har taget p-piller, simpelthen fordi hormonbalancen er så nøje afstemt – at det derfor faktisk ikke behøves “være noget rod” (i form af cyklus og menstruation), men at det faktisk kan være rigtig godt.

Tillige har jeg så også læst, at man ved virkelig inderligt at ønske et barn og derved fokuserer på det kan danne graviditets hormonet HGC uden at man er gravid.

I dag har jeg så været til læge med min stikken/niven og krampen i maven og han mener det er Colon Irritabile, selv om den eneste symptomer jeg har på det er mavesmerter og opustethed.

Jeg er lidt i vildrede omkring, hvad der kan ligge til grund for min
stikken/niven/krampen i maven, kvalmen, oppustetheden, øget søvn, øget væskeindtag og urinudskillelse.

Er det muligt at det er ægløsning selv om det ikke vare mere end 3-4 dage eller hvad kan det være?

Jeg skal have min menstruation her d. 22. februar og venter lige og ser om den går én uge over tiden før jeg vil tage en test for graviditet – også fordi jeg nok egentlig frygter den er negativ. Det er i hvert fald det jeg har på fornemmelsen.

Håber du kan svare på mit spørgsmål. På forhånd tak

“Vædderen”

 

Kan mine symptomer skyldes at jeg har ægløsning?

Hej “Vædderen”

Dine symptomer lyder ikke som de mest almindelige graviditets symptomer eller ægløsnings symptomer, men det er jo ikke til at sige noget med sikkerhed!!!

Ægløsning mærkes oftest kun kortvarigt i nogle timer eller en enkelt dag

Jeg må dog sige at jeg umiddelbart hælder til din læges vurdering at det lyder som om tarmforstyrelser. Men du har jo nok allerede nu testet om du er gravid?

Det er kun de færreste kvinder som mærker ægløsningen.

Ønsker du at vide mere præcist hvornår du har ægløsning kan du hver morgen FØR du står op måle din temp., når temperaturen stiger ca. 0,5 grad har du ægløsning.

Held og lykke

Venlig hilsen