Må jeg tage fiskeolie når jeg er gravid?

Må jeg tage fiskeolie når jeg er gravid?
Foto: Kasiam/iStock

Hej .

Jeg er gravid i uge 14. Da jeg var ved min læge fik jeg af vide at det ikke var smart at tage fiskeolie, da man var usikker på om det påvirkede fosteret.

Jeg tager normalt vis EPA-GLA fiskeolie, da jeg ikke er den store fiskespiser. Men jeg har erfaret at man anbefaler gravide at tage fiskeolie,

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal forholde mig til. Måske kan du hjælpe mig !?

Sarah

 

Må jeg tage fiskeolie når jeg er gravid?

Hej Sarah

Det er også lidt svært med fiskeolien.

Grunden til, at der har været lidt usikkerhed om fiskeolier, er at en Irsk undersøgelse for nogle år siden viste, at fiskeolieprodukter i Irland kunne indeholder for store mængder dioxin. Der blev efterfølgende lavet en Dansk undersøgelse, og den viste absolut ingen problemer i Danmark.

Fiskeolie er en ganske udmærket til gravide, da det indeholder D-vitamin, der hjælper med til at optage kalk. Den anbefalede mængde D-vitamin er 10 mikrogram om dagen igennem hele graviditeten.

Levertran er derimod ikke nogen god idé under graviditet, da det indeholder lidt for meget A-vitamin, hvilket kan give problemer.

Desuden frarådes det at spise for meget af de store rovfisk (max 100 gram pr. uge), da de har vist sig at kunne indeholde for meget kviksølv.

De store rovfisk er bla.: Tun, rokke, helleflynder, oliefisk (escolar), sværdfisk, sildehaj og ferskvandsfiskene: Gedde, aborre og sandart.

Med venlig hilsen

Jeg besvarer spørgsmål om brug af lægemidler under graviditet og amning – både specifikke og mere generelle Jeg bevarer også gerne spørgsmål om naturlægemidler, kosttilskud og kosmetik. Spørgsmål om kosmetik er dog begrænset til indholdsstoffer, kemi mv. – så ingen modetips herfra