Må jeg male med indendørs maling når jeg er gravid?

Må jeg male med udendørs mailing når jeg er gravid?
Foto: gpointstudio/iStock

Hej Eva.

Jeg venter vores andet barn og er nu i uge 8.

Vi skal igang med at bygge bjælkehus om et par måneder, og dermed bliver der jo utrolig meget som skal males.

Jeg er helt klar over, at jeg skal undgå at male selve huset, da det jo skal males med pinotex, som bestemt ikke kan være godt for én.

Der bliver jo så lige alt det indendørs… og jeg har virkelig svært ved at sidde stille. Jeg skal helst være med i det hele, så jeg ved jeg får svært ved at bare kigge på og sætte andre igang med arbejdet.

Jeg på en hjemmeside om miljø og sundhed at hvis man alligevel maler selv om de fraråder det skal man benytte handsker og vaske malingen af hvis den kommer på huden.

Jeg tænkte at benytter man sig samtidig af en maske, måske en af dem som ligesom renser luften, vil det så være forsvarligt, eller vil du råde mig til helt at holde mig fra det?

Tænkte på hvad kvindelige malere gør, når de bliver gravide. De kan jo ikke stoppe med at arbejde fra den dag de bliver gravide…?

Håber du kan guide mig lidt på vej…

Mvh. Jette :0)

 

Må jeg male med indendørs maling når jeg er gravid?

Hej Jette!

Du har ret i, at du skal holde dig langt fra al udendørs maling, da dette ofte er oliebaseret maling, ligesom maske og handsker altid bør anvendes, gravid eller ej!

Desværre beskytter masken ikke mod diverse opløsningsmidler i malingen.

Nogle former for vandbaseret maling er ikke så slemt, læs faremærkningen på spanden og spørg, der hvor I har købt malingen. Luft altid godt ud.

Er du i tvivl, så lad være med at male, så må du tøjle din virkelyst!

Kvindelige malere bliver ofte sygemeldt allerede tidligt i graviditeten, hvis arbejdspladsen ikke kan finde arbejde til dem, hvor de ikke udsættes for skadelige stoffer.

Mvh.