Kan jeg være gravid udenfor livmoderen selv om jeg tager p-piller?

Kan jeg være gravid udenfor livmoderen selv om jeg tager p-piller?
Foto: areeya_ann/iStock

Jeg har haft en del problemer med min mens.

I december måned fik jeg slet ikke min mens, havde dog en enkelt dag hvor jeg havde blod i trussen, som jeg troede var min mens men så ikke mere til det.

I januar fik jeg det som jeg skulle, blødte bare mere end jeg plejer, i sidste uge fik jeg 3 dag hvor jeg blødte lidt men ikke noget videre, hvor jeg troede min mens var kommet over en uge for tidligt.

Stoppede med mine p-piller i fredags og har så min uges pause, så nu går jeg og venter på om det kommer,

jeg er begyndt at tænke på at der er noget rigtigt alvorligt galt for i sidste uge havde jeg flere dage hvor jeg havde rigtig slem kramp i min mave.

kan jeg være gravid udenfor livmoderen?

Jeg har taget mine p-piller som jeg skulle og ikke glemt nogle, men jeg har hørt i få tilfælde at man kan blive gravid selvom man er på p-piller.

Hvad tror du?

 

Kan jeg være gravid udenfor livmoderen selv om jeg tager p-piller?Hej,

Ja det er jo lidt svært at afgøre ud fra din fortælling, men et godt sted at starte vil absolut være at tage en graviditetstest, da man godt kan opleve en blødning omkring det tidspunkt, hvor menstruationen skulle være kommet – selvom man er gravid.

Du nævner selv at du ikke har glemt en eneste p-pille og risikoen for at blive gravid når man spiser p-piller er 1-2 ud af 100.

Hvis du ikke er gravid og din menstruation ikke bliver regelmæssig indenfor de næste par måneder, og du iøvrigt ellers er sund og rask og ikke for stresset, vil jeg anbefale dig at få en henvisning til en gynækolog mhp. yderligere undersøgelser.

Jeg ønsker dig al tænkelig held og lykke.

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel