Kan jeg være blevet gravid med min eks-kæreste?

Kan jeg være blevet gravid med min eks-kæreste?
Foto: kati1313/iStock

Hej,

Vi er et par som for nyligt er blevet konstateret gravide. Vi har et par enkelte spørgsmål vedr. befrugtningstidspunktet.

Dato for sidste mens-dag 9-4-06 konstateret gravid 31-7-06. Lægen siger ca. 16 uger henne.

Spørgsmål… Jeg traf min nuværende kæreste d. 13-4-06 og havde ubeskyttet sex med ham ca. 20-4-06.

Min forrige kæreste havde jeg sex med ca. medio marts. Kan jeg være gravid med min eks. kæreste trods menstruation i april?

Hvordan kan det være 16. uge i forhold til min nuværende? Vi får det kun til 14/15. uge

Vi er lidt i vildrede og jeg vil kun have min nuværende kæreste med til scanning hvis han er faderen.

Mvh.

PS. Vi beholder dog barnet uanset hvad…

 

Kan jeg være blevet gravid med min eks-kæreste?

Når lægen siger, du er 16 uger henne, tæller han fra første dag i din sidste menstruation, ikke fra den dag du rent faktisk undfangede barnet.

Det passer fint med de datoer du har oplyst, og det er meget muligt, at du har undfanget som resultat af det omtalte 1. ubeskyttede samleje, da det ligger tæt på det tidspunkt, hvor man normalt vil forvente, du ville have ægløsning.

Hvis du skulle have været gravid med din eks til trods for menstruation (og det sker af og til, at en kvinde har en menstruationslignende blødning, selvom hun er gravid), så ville du sandsynligvis have været 20 eller 24 uger henne, hvis vi antager, at du normalt har en cyklus på 4 uger.

Sandsynligheden for, at lægen ikke har opdaget det, er temmelig lille, så jeg tror godt du kan regne med, at din nuværende kæreste er faderen.

Kærlig hilsen