Kan en graviditet med tvillinger gøre en graviditetstest tidligere positiv?

4612
Kan en graviditet med tvillinger gøre at graviditetstesten tidlig positiv?
Foto: Izdebska/iStock

Hej

Jeg har lige fået 4 positive test for at jeg er gravid men det er en uge til jeg forventede at skulle have mens…

kan det være indbild graviditet… eller kan det være fordi det er tvillinger at jeg kan se det så tidligt.

Det kom som lidt af et chok da jeg troede min kæreste ikke kunne få børn.

Katarina

 

Kan en graviditet med tvillinger gøre en graviditetstest tidligere positiv?

Hej Katarina

En positiv graviditetstest en uge før udebleven menstruation, kan skyldes at du måske er blevet gravid i din forrige cyklus.

Nogle oplever at de trods graviditet stadig får menstruationslignende blødninger svarende til deres cyklus i løbet af graviditeten. Oftest beskriver disser piger at det er en svagere blødning end deres menstruationer.

Var din sidste menstruation regelmæssig? Snak med din læge herom, når du er til din første svangerskabsundersøgelse.

Hvis din livmoder viser sig at være større end forventet, ( føles ved en gynækologisk undersøgelse) kan det være fordi du er længere henne i graviditeten end formodet, eller måske tegn på tvillingegraviditet, som du selv nævner.

Ved en ultralydsscanning som du vil blive tilbudt på dit fødested, vil man ved at måle fosterets størrelse beregne et forventet fødselstidspunkt (termin) og bl.a se, om der er mere end et foster.

Du skriver at det kommer som et chok for dig i det i troede at din kæreste ikke kunne få børn, og det er da helt forståeligt, men forhåbentligt alligevel glædeligt.

Vil råde jer til sammen, at få en god snak med jeres læge og har i brug for også at tale med en jordemoder tidligt i graviditeten, er det muligt at bestille en tidlig konsultation hos en privatpraktiserende jordemoder.

Ønsker jer lykke til!