Jeg har tager Reductil indtil jeg var 8 uger henne – Er baby okay?

Jeg har tager Reductil indtil jeg var 8 uger henne - Kan fosteret have tage skade?
Foto: KatarzynaBialasiewicz/iStock

Jeg har fået REDUCTIL 15 MG i et stykke tid og har tabt mig 20kg.

Det er jeg meget glad for, kan du tro. Men, men, men – for 1 ½ uge siden fandt jeg ud af at jeg er gravid og på det tidspunkt ca. 8 uger henne.

I indlægssedlen ( Reductil) står der, at gravide ikke bør tage den slags medicin. Både min mand og jeg er selvfølgelig bange for om fosteret har taget skade af medicinen.

Jeg er selvfølgelig holdt med pillerne samme dag som jeg fandt ud af, at jeg var gravid.

Men hva siger du ? Er der en risiko for, at det har taget skade.

Mor til to måske tre

 

Jeg har tager Reductil indtil jeg var 8 uger henne – Kan fosteret have tage skade?

Kære Mor til to måske tre

Tillykke med graviditeten!

Grunden til at Reductil ikke bør bruges af gravide er, at der endnu ikke er tilstrækkeligt med data til fuldstændigt at kunne udelukke, at der er en øget risiko. Det vil typisk kræve data fra et par tusinde gravide, der har taget stoffet i 1. trimester.

Da det selvsagt næsten kun sker ved uheld – som dit eget – så kan der gå ganske længe før der er data nok.

Jeg har set lidt på de data der findes på nuværende tidspunkt, og det største studie drejer sig om 52 kvinder, der alle blev gravide mens de var i behandling. Ingen af de 52 børn blev født med misdannelser. En anden rapport handler om to graviditeter, der også endte godt (fine, raske børn i 37. og 39. uge).

Der er med andre ord intet der tyder på, at der er nogen som helst grund til bekymring.

Generelt kan det siges, at der altid vil være en minimal risiko for misdannelser, men alvorlige misdannelser i den første del af graviditeten vil som regel føre til en spontan abort.

Tal med din læge om din bekymring, så han/hun er opmærksom på det, og samtidig er opmærksom på at du er stoppet med at tage medicinen.

Med venlig hilsen

Jeg besvarer spørgsmål om brug af lægemidler under graviditet og amning – både specifikke og mere generelle Jeg bevarer også gerne spørgsmål om naturlægemidler, kosttilskud og kosmetik. Spørgsmål om kosmetik er dog begrænset til indholdsstoffer, kemi mv. – så ingen modetips herfra