Jeg er gravid og tager kalktabletter, men får jeg kalk nok?

Jeg drikker og spiser ikke mælkeprodukter, så derfor tager kosttilskud, men får mit foster og jeg kalk nok?
Foto: pookpiik/iStock

Hej Lars

Jeg drikker og spiser ikke mælkeprodukter.

Jeg har læst at gravide skal have 900 mg kalk om dagen. Derfor tager jeg 3×300 mg Gravikalk om aftenen sammen med 1 stk GraVitamin, 2 stk GraviOmega,1 stk Garcin, 2 spsk Livets Olie og lidt appelsinsaft.

Får mit foster og jeg kalk nok?

Jeg spiser heller ikke kød og læst at gravide fra 20. uge skal tage 50-70 mg jern.

Skal jeg begynde at tage jerntilskud allerede nu i 6 uge?

M

 

Jeg er gravid og tager kalktabletter, men får jeg kalk nok?

Kære M

Det var ellers en ordentlig omgang tabletter

Men lad os starte fra en ende af.

Du tager én GraVitamin, og det er fint, for så får du også dine 400 mikrogram folinsyre, som du skal have indtil 12. Uge.

3×300 mg kalk om aftenen er for meget på én gang. Mængden er god nok, men du kan ikke optage 900 mg som enkelt dosis. Fordel det på 3 doser hen over dagen (eller mindst 2). Når du begynder at amme, skal du op på 1200 mg (igen fordelt over dagen)

Så tager du en del omega 3, 6 og 9 og noget hvidløg. Det er ikke med i de officielle anbefalinger, men hvis du har det godt med det, så fortsæt blot med det. Du tager i hvert fald ikke skade af det.

Du får faktisk en del jern i din GraVitamin, så vent til 20. uge med resten.

Med venlig hilsen

Jeg besvarer spørgsmål om brug af lægemidler under graviditet og amning – både specifikke og mere generelle Jeg bevarer også gerne spørgsmål om naturlægemidler, kosttilskud og kosmetik. Spørgsmål om kosmetik er dog begrænset til indholdsstoffer, kemi mv. – så ingen modetips herfra