Hvornår i graviditeten stopper brysterne med at være ømme?

Hvornår i graviditeten stopper brysterne med at være ømme?
Foto: eskymaks/iStock

Hvornår i graviditeten kan man regne med at brysterne ophører med at være ømme?

Min datter var ved læge i dag og hun er ca. 10 uger henne og lægen virkede undrende på at hendes bryster i denne uge er holdt op med at være ømme.

Hvis fosteret er dødt hvad sker der så? Lægen kunne heller ikke finde hjertelyd

 

Hvornår i graviditeten stopper brysterne med at være ømme?

Hej!

Det er vældig forskelligt, hvor længe man er “plaget” af de forskellige graviditetsgener. Nogle brækker sig jo også samfulde 40 uger, selvom der står i alle bøgerne, at det kun er til 12. uge…

Gener som brystspænding, ligamentsmerter, halsbrand og tissetrang kan komme og gå graviditeten igennem, uden at der er noget unormalt i det – alle er forskellige.

Mht at lytte hjertelyd, så synes jeg, det lyder vældig ambitiøst i 10.uge. Livmoderen når på nuværende tidspunkt ikke engang op over kanten af bækkenet!

Når jeg ser gravide i min konsultation, forsøger jeg stort set aldrig at lytte hjertelyd før fulde 15. uge (15+). Og selv da kan de være svære at fange nogle gange.

Jeg synes, det bekymrer unødigt, hvis man nu ikke lige kan fange den.

Hvis fosteret er gået til, vil kroppen som regel sørge for at udstøde det (spontan abort), men af og til “opdager” kroppen ikke, at fosteret er dødt.

Man vil da opdage det på ultralydsscanning (fx ved nakkefoldsscanningen) og foretage en provokeret abort for at tømme livmoderen.

Men jeg synes bestemt ikke, at I skal spilde tid og kræfter på at bekymre Jer.

Hvis I alligevel gør det, kan I opsøge en privat gynækolog og få ham til at finde hjerteslaget med ultralyd, som typisk foretages “nedefra” gennem skeden.

Held og lykke!

Mvh.