Hvorfor er jeg træt og uoplagt hele tiden mens jeg er gravid?

2969
Har du en ide om hvorfor jeg er træt og uoplagt hele tiden mens jeg er gravid?
Foto: Marina_Ph/iStock

Hej.

Jeg er en pige på 23 år, der er i uge 18.

Men jeg har simpelthen ingen overskud i hverdagen, jeg er træt og uoplagt hele tide. og må tit sætte mig ned for ikke at blive dårlig.

nogle gange bliver jeg svimmel og kvalm. det føles som om jeg er sulten og ikke har spist i flere uger (men jeg mangle bestemt ikke mad) så kan ikke forstå hvorfor jeg har det sådan her.

Det skal lige siges jeg går hjemme for tiden, fordi jeg skriver afsluttende speciale.

Håber du har en ide om hvorfor jeg har det sådan, og et godt råd til at jeg kan komme af med det.

mvh.

Kamilla

 

Hvorfor er jeg træt og uoplagt hele tiden mens jeg er gravid?

Hej Kamilla

Håber at Du, nu som højgravid, har fået mere overskud og fik klaret dit speciale.

De første 3-4 måneder af graviditeten er ofte præget af konstant træthed, kvalme og konstant sultfornemmelse forårsaget af hormonforandringerne ved graviditet.

Vigtigt at give sig tid til at få hvilet/ sovet og trøste sig med at det som regel kun er for en periode.

Ved kvalme/sult fornemmelse anbefales du at indtage små og hyppige måltider. Mellemmåltiderne skal helst være sunde som frugt og grønt, så du forebygger for stor vægtøgning.

Gravide tilrådes at tage vitaminer og jerntilskud dagligt. Vær opmærksom på at tage disse ved måltider, da du ellers risikerer at få kvalme.

Vedvarende træthed, kan skyldes jern-mangel. Egen læge undersøger for dette ved at måle din blodprocent og iværksætter en behandling, hvis din blodprocent er for lav.

Der er forskellige jernpræparater at vælge mellem, tal med apoteket om hvilke der er egnet til dig, men vær også opmærksom på også at spise jernholdig kost. ( grønne grøntsager, groft og mørkt brød.)

Held og lykke !

kærlig hilsen