Hvilken homøopati mod uro kan man bruge når man er gravid?

Hvilken homøopati kan man bruge for at forebygge uro hos moderen?
Foto: Wavebreakmedia/iStock

Kære Nina

Jeg er gravid med mit andet barn og er meget optaget af at skabe ro omkring graviditet, fødsel og efterfødselsperiode.

Hvad kan man gøre ved hjælp af homøopati og urter fra fx Allergica og Heel for at forebygge og/eller behandle uro, søvnbesvær eller efterfødselsreaktion hos moderen?

Venligst den kommende mor

 

Hvilken homøopati kan man bruge for at forebygge uro hos moderen?

Kære kommende mor, Tak for din mail.

For at skabe en god ro omkring moderen og barnet i hele graviditeten og efter fødslen, kan man sagtens supplere med noget naturmedicin.

Vigtigst er det dog at skabe ro i de fysiske rammer. Det er godt hvis der er nogle gode rytmer i hverdagen.

Samtidig kan det være en god idé for dig som mor, at få nogle tidspunkter på dagen som du afsætter til afslapning.

Prøv evt. med meditation. Det vil have en rigtig god effekt på dit nervesystem og det vil skabe en god ro. Hvis du ikke kan sætte dig ned og tømme hovedet, så brug gerne nogle guidede meditationer som kan hjælper dig lidt på vej.

Når man bruger homøopati, er det altid en god idé at vejlede sig med en god terapeut, der kan fortælle noget om dosis og effekt på de forskellige midler.

Gå stille og roligt frem, hvis du på egen hånd eksperimenterer med det. Brug et middel af gangen og mærk efter om det har en effekt på kroppen.

Med hensyn til forskellige typer homøopati fra Allergica og Heel, kan jeg foreslå følgende: Chamomilla comp. fra Allergica: Skaber en god ro og hjælper hele kroppen til at slappe af. Det har en muskelafslappende effekt og er desuden også krampeløsende.

Det kan også med fordel gives til barnet hvis maven ikke helt fungerer Zinkum val. D6 fra Allergica: Kan skabe en ro omkring nervesystemet og giver en beroligende og afslappende effekt. Det har desuden også en sløvende effekt, så det kan med fordel bruges inden sengetid. Barnet kan også få dette hvis søvnen er urolig.

Coffearon fra Allergica: Hjælper kroppen med at falde til ro ved sengetid. Det har en god effekt på søvnen, så det bliver nemmere at falde i søvn. Desuden kan søvnen blive mere rolig af dette middel.

Valerinaheel fra Heel: Har en god afslappende effekt på hele kroppen og kan med fordel også tages om aftenen, hvis søvnen er dårlig Nervoheel fra Heel: Skaber ro omkring nervesystemet og kan med fordel tages hvis kroppen er urolig. Dog skal man være opmærksom på at det indeholder laktose. Så hvis man er overfølsom eller intolerant overfor mælk skal man vælge et andet produkt.

Nersin fra Holistica: Dette middel virker afslappende og beroligende på nervesystemet. Det kan genskabe en ro i kroppen i perioder med meget stress.

God fornøjelse med det hele

Mange hilsner