Hvad kan jeg gøre for at blive gravid igen?

Hvad kan jeg gøre for at blive gravid igen?
Foto: Deklofenak/iStock

Hej.

Jeg stoppede i Marts 2008 med p-piller. Blev gravid efter et par mdr., men fik desværre konstateret en missed abortion som blev fjernet ved en udskrabning 4 sep. 2008.

Siden da har jeg haft en menstruation som kom efter ca. 5 en halv uge. (13. oktober) Siden da har jeg ikke haft menstruation dvs. det idag er 48 dage siden min sidste mens. første dag.

Jeg har nu testet 3 gange med ugers mellemrum, og graviditetstesten viser negativ.

Siden jeg stoppede med p-piller, har min mens. været meget uregelmæssig. (mellem et par og 30 dage, op til nu 48+)

Har du nogle gode råd til hvordan jeg skal forholde mig, om der er noget jeg selv kan gøre for at forbedre mine chancer for igen at blive gravid (når nu jeg intet holdepunkt har for æl) osv.

Jeg er klar over at det kan tage tid før kroppen finder sig selv igen, men da jeg sidst holdt pause med p-piller, kunne jeg nærmest sætte uret efter min mens.

Jeg er efterhånden ved at være MEGET fortvivlet over situationen hvilket begynder at gå ud over min mands og mit forhold.

Jeg håber på snarligt svar.

Mvh. den meget fortvivlede.

 

Svar – Hvad kan jeg gøre for at blive gravid igen

Kære Fortvivlede

Det er en hård situation at være i, når det du ønsker allermest er en positiv graviditets test.

Som du selv skriver, kan det godt tage noget tid, inden kroppen finder tilbage til sin egen cyklus – men det er så længe siden du har taget p-piller, at du burde have en regelmæssig cyklus nu.

Zoneterapi hjælper med til, at få kroppen i balance. Jeg syntes du skal finde en behandler du følger dig tryg ved, forklare din situation, og få noget zoneterapi.

Når din mens. er så uregelmæssig som den er, vil jeg samtidig råde dig til, at se på din kost.

Hvis du spiser hvidt brød, hvide ris og hvedepasta, skal du bytte det ud med de mørke / grove varianter. Spis flere bønner og bælgfrugter og gerne magert kød, fisk og æg.

Som kosttilskud vil jeg anbefale

  • – Bidro, som hjælper med hormonbalancen og giver stærke æg.
  • – Fiskeolie hver dag – også de dage du i forvejen spiser fisk. Prøv dig lidt frem, nogle mærker giver fiske-opstød, andre ikke.
  • – Multivitamin / mineral med folsyre.
  • – Hørfrø på morgenmaden / som olie i smoothies / på salaten. Den indeholder fytoøstrogener, som balancerer hormonerne og regulerer menstruation. Den indeholder også store mænger omega 3 olie.

Jeg vil også opfordre dig til, at opsøge din læge. Uregelmæssig mens. KAN betyde, at du har PCOS. Det kan påvises ved en blodprøve, og afhænger også af andre symptomer.

De bedste hilsner fra