Har jeg en længere ægløsning end andre kvinder?

Har jeg en længere ægløsning end andre kvinder?
Foto: Osuleo/iStock

Hej Birgit

Jeg er 39 år og har valgt, at få mit ønskebarn uden en kæreste. Jeg er blevet tjekket og alt er normalt i forhold til min alder og nu er jeg blevet insemineret for første gang.

Der er bare noget jeg undre mig over og håber du kan svare mig på.

Jeg har 5 uger plus/minus 2 dage i min cyklus og alle steder jeg har ledt kan jeg se ægløsning ligger ca. 14 dage før menstruation.

Min sidste mens var d. 20.12.10 og jeg var til scanning d. 30.12.10, hvor der var en stor flot follikel klar og ægløsningstesten viste også 2 streger, hvilket overraskede mig da jeg ifølge min egen beregning først skulle have ægløsning langt senere.

Jeg skulle stikke mig i maven om aften med en ægløsningssprøjte og nytårsaftens dag blev jeg insemineret 🙂

Det er nu 11 dage siden, så jeg ved ikke om jeg er gravid endnu, men jeg er i tvivl om hvornår jeg er gået over tiden da jeg i min egen udregning først skal have mens d. 24.01.11 plus/minus 2 dage, men ifølge klinikken skal have mens d. 14.01.10.

Jeg så selv folliklen og ægløsningstesten, men tænker om jeg mon har en lang ægløsning, hvis der er noget der hedder det.??

Eller om jeg modsat andre kvinder har længere fra ægløsning til mens.?? Eller om jeg bare for første gang i mange år skulle have en kortere cyklus.??

Tusind tak for svaret på forhånd

Venlig hilsen

Sille

 

Har jeg en længere ægløsning end andre kvinder?Hej Sille,

Når du har fået hormoner styres din cyklus og du bør derfor tage udgangspunkt i det tidspunkt og de datoer klinikken lægger til grund.

Der kan dog være et lille “slip” som kan begrundes med hurtigere eller langsommere implantation af ægget, hvilket vil sige at nogle æg er hurtigere til at sætte sig fast end andre.

Jeg ønsker dig al tænkelig held og lykke med din forestående graviditet :0) har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om hvad du kan gøre godt for dig selv og dit barn her: http://www.jordemoder.dk/dk/vitaminguiden-vitaminer-gravid-graviditet-sundhed-kvalme-amning.aspx

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel