Kan jeg blive gravid når min cyklus er på 32 dage?

Kan jeg blive gravid selv om jeg ikke har æggehvideagtigt udflåd i cyklus?
Foto: Piotr Adamowicz/iStock

Hej.

Min kæreste og jeg startede i december 2006 med at prøve at blive gravid.

Jeg har et spørgsmål i forbindelse med ægløsning.

Jeg har læst, at man kan se på sin sekret i skeden, om man har ægløsning eller ej, da den skal være “gummiagtig” og skal kunne strækkes mellem to fingre.

Jeg har tjekket det næsten dagligt her i januar, men synes ikke den er på den måde. Betyder det at der kan være noget galt?

Jeg vil også høre, om det kan gøre det vanskeligt for mig at blive gravid, når min menstruationscyklus er ca. 32 dage?

MVH. Helene

 

Kan jeg blive gravid når min cyklus er på 32 dage?

Kære Helene,

32 dages cykluser er indenfor normalen, og tyder ikke i sig selv på nogen problemer. Alt mellem 24 og 34 dage er faktisk normalt, så det er der ikke umiddelbart nogen grund til at bekymre sig over.

Det er rigtigt, at skedesekretet typisk bliver æggehvide-agtigt og kan strækkes i de sidste dage lige op til ægløsningen. Det er dog ikke alle, der oplever det.

Nogle kvinders mest frugtbare sekret er i stedet vandigt og rigeligt i mængde, og for nogle kvinder er perioden med æggehvide-sekret måske kun en halv dags tid, og de når ikke at opdage det hver gang.

Det er en god idé at tjekke sekretet rutinemæssigt hver gang, du går på toilettet.

Det øger sandssynligheden for, at du fanger dit mest frugtbare sekret, når det er der, og det giver god træning i at identificere de forskellige typer.

Hvis du vil sikre dig, at du kan konstatere med sikkerhed, hvornår du har haft ægløsning, er det en god idé at tage et termometer til hjælp, og skrive din morgentemperatur op hver dag.

Hvis du gør det omhyggeligt og med et præcist termometer, kan du se en lille stigning i temperaturen ved ægløsning og et generelt højere niveau i dagene efter.

God fornøjelse!

Kærlig hilsen