Er det normalt med smerter i lænd og bækken under en graviditet?

Er det normalt med smerter i lænd og bækken under en graviditet?
Foto: AndreyPopov/iStock

Hej Birgit.

Jeg har et par spørgsmål til dig.

Jeg er gravid, 16 + 3 og har i den sidste uge lidt voldsomt at madlede, kvalme, svimmelhed og hovedpine. For ikke at nævne træthed. Det er mildest talt ikke meget mad jeg har været i stand til at få indenbords. Derudover er jeg blevet en smule paranoid mht om baby er okay

– er disse symtomer/bekymringer normale?

Jeg har siden jeg var omkring 10 uger henne haft voldsomme lænde/bækken-smerter og har gået til fysioterapi, hvor fysioterapeuten simpelthen ikke kan finde ud af hvad smerterne kommer af. Når hun trykker på mig har jeg klare smerter, men når hun “tester” de forskellige ting så hænger det ikke sammen.

Smerterne er enormt voldsomme, og jeg kan dårligt sidde, gå eller stå men har det bedst når jeg ligger ned. Derudover er det nogle smerter der sender jag ned igennem mine baller og et stykke ned i benene.

Er det bare noget jeg skal leve med i resten af graviditeten? Hvis jeg har haft en dag hvor jeg har siddet længe ned, kan jeg som regel dårligt bevæge mig dagen efter – det er ret frustrerende… :/

Jeg håber du måske kan hjælpe mig til at blive lidt klogere?

 

Er det normalt med smerter i lænd og bækken under en graviditet?

Hej,

DU skal endelig ikke være bekymret for dit barn – det tager det der er nødvendigt – så det er mest dig jeg er bekymret for.

Mit bedste råd må være at du spiser det du nu kan så længe du har det sådan og hvis du overhovedet kan supplerer med et ordentligt kosttilskud så du er sikker på at der er nok til barnet at tage af, og uden at du selv mangler noget også.

Jeg vil klart anbefale dig at kigge nærmere på dette: http://www.jordemoder.dk/dk/vitaminguiden-vitaminer-gravid-graviditet-sundhed-kvalme-amning.aspx

Din utilpashed, kvalme og hovedpine meget vel kan være pga. at du ikke spiser og formentlig heller ikke drikker det helt store.

Vedr. bækkensmerterne lyder det helt utrolig tidligt at det er startet. Jeg kan ikke huske at jeg har hørt om nogen så tidligt! jeg ville jo utrolig gerne give dig nogle forkromede løsninger på problemet, da det ikke lyder særlig rart.

Men for at være ærlig har jeg ingen bud på det :0( på klinikken har jeg tilknyttet en jordemoder med speciale i bækkenproblemer.

Måske kan det være at hun kan komme det nærmere ved en grundig undersøgelse – hvor bor du ?

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel