3. trimester – bedste graviditet ever

3164
Det er bare den bedste graviditet af dem alle
Foto amnad/iStock

30. uge

29. december (29+1)

Den 29. december var jeg så til JM igen. Det var endelig min egen JM, som var meget glad men overrasket over at se mig igen :fnis:
Vi fik snakket om graviditeten og hun synes at jeg så vildt frisk ud og kunne se jeg havde tabt mig siden sidst :jubi: jeg nævnte lægebesøget og det blev hun sur over. Hun spurgte om han ikke havde snakket med mig ang. vitaminer og lign. og så bad hun mig huske mere jern.

Hun vurderede den “lille” til 1800g hvilket var pænt stor, så hun bestilte en vægtscanning til mig og sagde at jeg skal følges tæt ligesom jeg blev med Jasper 🙂 Jeg får nok ikke lov til at gå over tid :jubi: Hjertelyden var fin og hun mente at hun stod med hovedet nedad. EDIT: Glemte helt at skrive at du JM mærkede på maven fik jeg en plukkeve og det synes hun var sjovt… Nu er jeg så desværre begyndt at døje rigtig meget med plukkeveer og får dem næsten hver gang jeg bevæger mig :gah:

I morgen skal jeg til glukosebelastning og den 19. januar skal jeg så til den første vægtscanning.

Bettepigen er MEGET aktiv i maven og jeg er ikke i tvivl om at hun er stor :nej: men nøj hvor er det hårdt at vide at hun er det sidste mirakel der skal bo derinde :buhu: Jeg vil sådan ønske at vi kunne vinde den store gevinst i lotto, så der var mulighed for at få mindst en mere :rolleyes:

Det bedste ved denne graviditet er at jeg for første gang får kommentarer fra folk jeg ikke kender om at jeg er gravid… Det har jeg ikke oplevet i de andre graviditeter, sikkert fordi jeg har set mere tyk end gravid ud :fnis:

Mavebillede uge 30+6

Therese i uge 30+6

 

32. uge

11. januar 2012 (31+0)

Dette har været min bedste graviditet ever :wow:

Mit bækken har kun drillet få gange, men når det, så har gjort ondt så har det til gengæld også været slemt 🙁 Det største problem er mit navlebrok, som min læge påstår ikke er farligt, da han aldrig har oplevet at det sætter sig i klemme, så det gør man ikke noget ved :wacko:

 

33. uge

12. januar (32+1)

I dag har jeg været oppe på sygehuset for at få lavet glucosebelastning… det er altså ret svært at sidde stille i to timer UDEN at sove, når man nu er højgravid og i forvejen har søvnmangel p.g.a. syge børn :wacko: men det gik heldigvis og jeg klarede frisag med et tal på 7,9 hvilket er lige på grænsen på 8.0 :wow:

 

19. januar (32+1)

Var til vægtscanning i dag. Vægten blev vurderet til 2319g… Anders skød på 2350g inden scanningen, så det må siges at være ret tæt på.

 

20. januar (32+2)

Har endnu en gang været oppe i Hobro og blive scannet hos Gaia Graviditetsklinik – Jeg tror aldrig jeg bliver træt af at se et lille menneske i min mave :love:

 

24. Januar 2012 (32+6)

Så har jeg været til det sidste graviditetsbesøg hos lægen, helt vildt så stærkt tiden er gået.
Min læge udtalte sig at han bestemt IKKE mente at det ville blive vores sidste barn :blink:

Alt så fint ud:

BT var 130/76
Urin blank

 

34. uge

26. Januar (33+1)

Tid til endnu et JM besøg og endnu en god snak med min dejlige jordemoder Trine 🙂 Lillepigen står nu med hovedet ned og vurderes til 2500g.

 

36. uge

9. februar (35+1)

Har været til endnu en vægtscanning da hun er skønnet pænt stor. Scanningen viste en vægt på 3188g så endnu en stor pige vi venter os :love: Der var pænt med fostervand og bevægelighed.

 

37. uge

16. februar (36+1)

4. JM besøg hvor jeg fik snakket med min jordemoder om at jeg pludselig havde udviklet en stor frygt for fødslen 🙁 det var mest frygten for smerterne :gak:

Det er jo helt gak, når man tænker på at det er 6. gang jeg skal turen igennem men ikke desto mindre får jeg hjertebanken og sveden springer frem. Vi fik en rigtig god snak om hvorfor jeg lige pludselig var angst og det var en stor hjælp… En stor :tak: til JM Trine.

BT: 134/87
Urin: Blank
Ødemer: (+)
SF mål: 48
Fosterskøn: 3400g

Lytte til lillepigen for jeg nævnt at jeg ikke mærkede hende så meget mere og da det så tog rigtig lang tid før JM fandt hendes hjertelyd, så valgte hun at jeg skulle op på fødegangen og have kørt en strimmel. Better safe than sorry.

Ved ankomsten til fødegangen var lillepigen vågnet op og var meget aktiv. Jeg fik kørt en CTG og det hele så fint ud 🙂

 

38. uge

22. februar (37+0)

Hvad sker der lige for at jeg har fået madlede og kvalme BIG TIME :gah: Det hører sig jo til i starten af en graviditet blev der sagt!

 

39. uge

1. marts (38+1)

5. JM besøg over stået og fosterskøn var en baby på ca. 3900g så har tid til scanning og lægesamtale omkring mulig igangsættelse på tirsdag.

 

4. marts (38+4)

Har i løbet af i går fået tiltagende smerter i ryggen 🙁 Smerterne kommer i intervaller og minder meget om de smerter jeg havde i forbindelse med galdesten, men dels sidder de ikke det rigtige sted og så har jeg fået galdeblæren fjernet. Det er IKKE veer. Først på natten måtte jeg ringe til vagtlægen, der kom og gav mig et skud morfin, hvilket tog toppen af smerterne.

 

6. marts (38+6)

Vægtscanning i dag som sagde 3800g så vi lader naturen gå sin gang, så ingen igangsættelse til mig… Har desværre fået de dumme rygsmerter igen :buhu: Lidt højt BT og 2+ for protein… Kom nu ud lille skat

 

40. uge

8. marts (39+1)

Måtte en tur på fødegangen da lillepigen igen var lidt for stille og moderen var lidt skidt tilpas… Jeg fik lavet en CTG der viste at Bette havde det godt :love: Fik taget blodprøver, der heldigvis viste at jeg ikke har svangerskabsforgiftning :top: Er desværre blevet beriget med smerter i lænden 🙁

 

9. marts (39+2)

Efter en nat hvor jeg har været oppe og tisse 9 gange :wacko: Er jeg nu desperat for at få den her baby ud på den anden side af maveskindet, så nu bæller jeg hindbærbladete i store mængder :fnis:

 

11. marts (39+4)

Her til aften har jeg fået så stærk en hovedpine at jeg ikke kan sove :o( Giver det en time mere og går det ikke bedre må jeg nok hellere kontakte fødegangen :buhu:…

 

12. marts (39+5)

Sikke en nat… faldt heldigvis i søvn og vågnede op med let hovedpine og eftersom at blodprøverne var fine i fredags, så har jeg ikke ringet til fødegangen :nej:

 

41. uge

14. marts (40+0)

40+0 = Terminsdagen nået Lille skat :hearts: det betyder at lejemålet er opsagt og du skal kigge ud til din familie, som venter meget utålmodig på at møde dig!

 

15. marts (40+1)

Har været til det forhåbentligt sidste jordemoderbesøg. Havde håbet på at få min jordemoder til at lave en hindeløsning, men desværre var mit blodtryk for højt der var protein i urinen igen, så måtte en tur forbi fødegangen igen… igen… igen Jeg fik taget en blodprøve og der blev bestilt tid til scanning i morgen :top:

Min jordemoder kunne også fortælle at Bettepigens hoved står højt, så hvis vandet går i en stor skylle, så er den ned at ligge med det samme og liggende transport til fødegangen.

Læs hvordan det gik da Therese fødte sin datter

 

Jeg elsker at være gravid og mærke det lille liv som vokser inde i min mave. lige siden jeg blev gravid første gang har jeg med glæde læst mange kvinders graviditets og fødselsberetninger og har derfor også lyst til at dele mine oplevelser med andre.