2. trimester – Så har jeg været til misdannelsesscanning

Gravid med en dreng eller en pige
Foto: adrian825/iStock

29. marts 2010 – 14. uge

Jeg havde sendt en SMS til min veninde, Elisabeth, som er scanningsjordemoder på sygehuset og har Gaia graviditetsklinik i Hobro, og spurgt hende om hvorfor de ikke havde tjekket efter næseben, da de scannede men hun svarede mig ikke.

Da jeg så kommer ind til scanning var det hende, som var med til at taste tallene ind i fredags og hun starter med at sige at Elisabeth havde nævnt det med næsebenet og hvis jeg gerne starte med at scanne mig, så vi kan kigge efter det.

Efter få minutter finder hun det smukkeste næseben og vi laver derefter en ny beregning, som viser 1:874. Jeg kan stadig få lavet moderkagebiopsien, men takker nej, hvilket hun godt kan forstå ja.gif

Jeg er SÅ lykkelig. Min lille bebs er helt fin og jeg kan igen nyde min graviditet.

Ultralydsscanning viser baby med to små næseben

Lille baby med to små næseben

 

scanning af fint næseben

En pil viser hvor de to hvide streger og prikken er, fiiiint næseben.

 

15. april 2010 – 16. uge

Jeg er ved at blive utålmodig. Jeg vil meget snart gerne vide og vi skal have en lille dreng eller pige men jeg skal først til misdannelses scanning den. 31. maj, for i Randers er de begyndt at MD scanne senere henne i graviditeten.

Heldigvis mærker jeg, hver dag, små puf far den lille og jeg glæder mig helt vildt til at det bliver til større spark.

Min kvalme/madlede er næsten helt væk, så vi er så småt tilbage til normalt hvad angår aftensmad desværre har jeg stadig store problemer med løg og det er der altså i meget mad. Om aftenen er jeg begyndt at døje en del med halsbrand, men har heldigvis nogle Alminox fra apoteket, som for det meste fjerne det ret hurtigt.

En gennemgående ting i alle mine graviditeter har været at spise Gravitamin, så efter vi fik det positive svar fra den sidste scanning fik jeg straks bestilt en pakke Gravitamin fra Billige-teste.dk Jeg ved godt jeg er lidt gak men for mig er det vigtigt at have nogle bestemte holdepunkter.

 

17. april 2010 – 16. uge

Se er jeg blevet scannet igen. En kønsscanning hos Gaia graviditetsklinik i Hobro. Elisabeth, som scannede mig, kunne fortælle at vi med 95% sikkerhed skal have en lille DRENG.

Ultralyd viser at vi skal have en dreng

Ultralydsscanning i uge 15+5 – Pilen markerer den lille tissemand

 

3D scanning viser at drengen har en penis

Ultralydsscanning i uge 15+5 – se hvor han gerne vil vise sin tissemand fnis.gif

 

6. juni 2010 – 23. uge

Det er efterhånden lang tid siden jeg har opdateret jer.

Jeg er nu i 23. uge og mærker rigtig meget liv hver dag love.gif Desværre har jeg også fået brok ved navlen og det gør nogle dage rigtig meget ond, så jeg kan intet foretage mig.

Min læge siger at der ikke kan gøres noget ved det, så det er rigtig træls!

Derudover er jeg blevet sygemeldt p.g.a. min bækkenløsning, som gør at jeg ikke kan sidde og arbejde i særlig lang tid af gangen.

Da jeg var omkring de 20 uger henne, syntes jeg godt nok at der var LANG tid til termin… Kunne slet ikke forstå jeg kun lige var halvvejs. heldigvis kan jeg allerede nu mærke at det går den rigtige vej og på trods af de dumme smerter, halsbrand, lægkramper o.s.v. så NYDER jeg virkelig at være gravid og mærke min lille Drageunge hver dag.

Min MD scanning blev flyttet til d. 11. maj men kunne desværre ikke gennemføres, da han ikke ville vise de ting som skulle tjekkes, så jeg beholdte alligevel tiden d. 31. maj

 

Et utydeligt 2D scanningsbillede

Et lidt utydelige billede af Bettemanden

 

Ultralydsscanning bekræfter at jeg er gravid med en dreng

Her viser han igen at han er en dreng fnis.gif

Misdannelsesscanningen den 31. maj gik meget bedre… Jeg blev først scannet af en rigtig sød og grundig dame, som fortalte om alt hun tjekkede. Fik at vide at moderkagen ligger i toppen af min livmoder, så håber at det kan afbløde lidt for de spark som helt sikkert kommer sidst i graviditeten.

Vi snakkede om de bløde markører med hensyn til Downs syndrom og den lidt trælse risikovurdering vi havde fået til nakkefoldsscanningen og de så fint ud. Igen ville han ikke makke ret for han lå med hagen på brystet, hvilket skyggede for hjertet og skjulte ansigtet.

Efter hun havde prøvet i lang tid, så hentede hun en kollega ind, som viste sig at være Elisabeth fra Gaia scanningsklinik, og hun fik ham til at vise det hele uden problemer.

Vægten lå lidt over 500g og han var lige så lang, som han skulle være.

 

Ultralydssscanning viser en fint næseben

Fin lille næse

 

Scanningsbilledet viser at det er en dreng

Igen viser han gerne tissemanden frem – Anders påtaler her, at han altså ikke har det fra ham.

 

Sidst men ikke mindst, så får i lige et mavebillede.

Gravid mave i uge 22+4

Taget uge 22+4