Vil et vægttab kunne hjælpe mig med at blive gravid?

Vil et vægttab kunne hjælpe mig med at blive gravid?
Foto: VladimirFLoyd/iStock

Kære Hanne

Jeg er 33 år, er svær overvægtig og har PCOS 🙁

Jeg vil derfor gerne høre om det er ok at gå på en kur bestående 100% af NUPO?

Her tænker jeg også på om det vil forbedre mine chancer for en graviditet?

På forhånd mange tak!

 

Svar på – kan vægttab hjælpe mig med at blive gravid

Hej Tanja

Tak for din mail.

Jeg vil starte med at forklare, hvad der sker i kroppen når du har PCOS.

Når du spiser, producerer kroppen insulin, som er et signalstof der fortæller kroppens celler, at der er sukker (og dermed brændstof) klar.

Når man har PCOS har kroppens celler svært ved, at reagere på insulin, og man optager derfor ikke den sukker som er i blodet. Når kroppen opdager, at der stadig er sukker i blodet, bliver der sendt en ny portion insulin ud, men da cellerne jo stadig reagerer langsomt på insulinen, stiger dit insulin niveau samtidig med, at dit blodsukker stadig er højt.

Kroppens celler begynder at beklage sig og sige : ‘vi har ikke fået nok mad – spis noget mere’.

Det forhøjede insulin bevirker, at mængden af testosteron (mandlige kønshormoner) i blodet stiger, og dermed at ægudviklingen i æggestokkene går i stå, og du får ikke ægløsning og du får uregelmæssige menstruationer.

Jeg vil ikke anbefale Nupo, som metode til at tabe dig. Det vil være langt bedre for dig, at få indarbejdet en rigtig PCO-venlig kostplan i stedet. Der er lige kommet en ny bog, som hedder ‘Spis dig Gravid’ den er skrevet til PCOS patienter (også dem som ikke ønsker at blive gravide) Den vil jeg anbefale dig at læse, og følge, i stedet 🙂

Det handler om, at spise mad som påvirker dit blodsukker så lidt som muligt. Du skal være opmærksom på, at selvom en Nupo kur vil hjælpe dig ned i vægt, vil det være rigtig barskt, og svært at holde i længden.

Det er desuden rigtig vigtigt også at spise PCO venligt imens du er gravid. Der er flere undersøgelser som viser, at der er forhøjet risiko for at abortere, når man har PCOS og ikke spiser PCO-venligt under graviditeten.

Jeg vil også anbefale dig, at dyrke motion – hver dag. Det behøver ikke være sveddryppende og med høj puls. Det skal i stedet være noget du kan lide!

Grunden til, at motion er vigtig er, at sukkeret fra blodet bliver presse ind i cellerne når du motionerer. På den måde får kroppen nedbragt sukkeret uden insulinet stiger.

Jeg sender dig de varmeste tanker, og håber på, at du snart skal være mor.

Skriv endelig tilbage, hvis du har flere spørgsmål.

Fortsat god dag fra