Hvornår har jeg ægløsning? Hvornår bør den ligge i min cyklus?

Hvornår har jeg ægløsning? Hvornår bør den ligge i min cyklus?
Foto: SIphotography/iStock

Hej.. mig og min kæreste prøver på at blive gravide..

indtil videre er det eneste vi har opnået er en falsk graviditet, altså hvor min krop tror jeg er gravid men testen siger negativ.

vi har nu prøvet i 3 måneder.. jeg har før været på p-piller. og ka ikk rigtig finde ud af hvornår min ægløsning er

jeg havde sidst min mens den 9 april. og tror nok min cyklus er 28 dage.. det går jeg ud fra. og er nu gået nogle dage over tid. men stadig negativ.

kan piller som seroquel mod psykose påvirke en test?

håber du ka hjælpe med nogle gode råd og fortælle mig hvornår min ægløsning burde være.

 

Hvornår har jeg ægløsning? Hvornår bør den ligge i min cyklus?

Hej!

For at finde ud af, hvornår ens ægløsning finder sted, skal man kende længden på sin cyklus.

Er man regelmæssigt menstruerende, bør ægløsningen teoretisk ligge 14 dage før næste menstruations første dag. Dvs. har man en 28 dages cyklus, vil ægløsningen ligge 14 dage efter sidste menstruations 1. dag.

Har man derimod fx en 35 dages cyklus, vil ægløsningen ligge 21 dage efter sidste menstruations første dag.

Mange kvinder kan mærke, når de har ægløsning, fx ved brystspænding eller ændret udflåd. Man kan også købe ægløsningstests i håndkøb.

Det er normalt at være noget tid om at blive gravid, især hvis man for nylig (indenfor 3 måneder) er holdt op med at tage p-piller. Så skal kroppen lige ind i sin egen rytme igen.

Faktisk er det normalt at prøve “ihærdigt” i op til 1 år, før man mistænker, at der kan være problemer med fertiliteten.

Du kan selv optimere dine graviditetschancer ved at leve sundt og varieret, være normalvægtig, motionere, tage folinsyretilskud og undgå stress, rygning og alkohol.

Der er ikke noget, der taler for, at Seroquel påvirker udfaldet af en graviditetstest. Til gengæld anbefales det i lægemiddelkataloget, at Seroquel undgås i forbindelse med graviditet, da erfaring med præparatet savnes.

Jeg vil anbefale dig at tale med din læge, om du evt skal skifte præparat, nu hvor I prøver at blive gravide, hvis det er medicin, du tager fast. Held og lykke med projektet!

Mvh.