Hvad kan man selv gøre hvis man gerne vil være gravid?

Hvad kan man selv gøre hvis man gerne vil være gravid?
Foto: Ridofranz/iStock

hej

jeg er lidt nysgerrig da jeg har siddet og studeret lidt over hvad det er i skriver på hvad der vil hjælp at man ligger om hvis man vil have et barn.

mig og min kæreste har snart prøvet i et år at få et baren, men der sker ingen ting ude over at min mens er bleven meget uregelmæssige.

Og hver gange jeg har prøvet ægløsning testen viser den bare negativ og da jeg ikke er overvægtig så, ved jeg ikke helt mere hvad jeg kan gøre.

 

Hvad kan man selv gøre hvis man gerne vil være gravid?

Hej,

Hvis du gerne vil vide, om du overhovedet har ægløsning, kan du tage din temperatur hver morgen. Omkring ægløsningstidspunktet stiger kroppens temperatur lidt (0,2 grader celsius eller mere) og bliver oppe i nogle dage.

For at vide, hvornår der er størst chance for at blive gravid ved samleje, kan du holde øje med dit udflåd.

Op til ægløsningen producerer din livmoderhals en klar slim, der kan holde liv i sædceller i op til 5 dage. På den eller de dage, hvor chancen for graviditet er størst, bliver denne slim elastisk og kan trække tråde på flere centimeter.

I bogen ”Gravid i en fart” af Karen Trewinnard, er der en kort introduktion til fertilitetsbevidsthed på dansk. Du kan låne bogen på biblioteket.

Hvis du læser engelsk, kan du læse om fertility awareness og hvordan du kan bruge det til at øge chancerne for graviditet på www.fertilityfriend.com, eller du kan lave en google-søgning på ”fertility awareness”.

Held og lykke – og god fornøjelse!