Har mange graviditetstegn. Kan jeg være gravid på trods af p-piller?

Har mange graviditetstegn. Kan jeg være gravid på trods af p-piller?
Foto: zahar2000/iStock

Hej Eva Maria!!

Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber du kan svare på. Jeg står lidt i den situation at jeg ikke er helt sikker på om jeg er gravid.

Jeg er på p-piller og en masse medicin imod astma og allergi – så jeg ved ikke om det evt. kan have en indflydelse på p-pillen.

Jeg har taget en test men fik at vide på apoteket at det langt fra var sikkert jeg ku se det endnu og den var os negativ. Jeg tror ikke selv jeg er mere end 3-4 uger henne hvis det er. Så nu må vi se når min mens skal starte her om et par uger.

Jeg kan bare mærke min krop går igennem en masse forandringer, nogle jeg ikke har oplevet før.

Mine bryster er vokset en del, mine brystvorter er meget mørke og jeg kan se de små blodkar i dem og mine blodårer på brysterne og brystkassen er enormt tydelige og det er de også ned ad mine arme.

Jeg kan os så småt begynde at se dem tydeligt på siden af min mave. Jeg er sulten næsten hele tiden og render på toilet en del især om formiddagen.

Jeg syntes os jeg kan se jeg har taget lidt på hist og her og min forlovede syntes min røv er blevet større.

Mit spørgsmål er så om det kan passe at mine blodårer er så tydelige overalt på min krop hvis jeg ikke er gravid?

Jeg ved godt ønsker og tanker kan gøre meget, men ikke så meget vil jeg mene. Jeg ved godt jeg kan få 100% svar hvis jeg går til min læge, men det har jeg egentlig ikke vildt meget lyst til på nuværende tidspunkt.

Jeg håber du kan besvare mit spørgsmål for jeg syntes det lyder vildt mærkeligt.

På forhånd tak for din hjælp og tid

Mvh Anita

 

Har mange graviditetstegn. Kan jeg være gravid på trods af p-piller?

Hej Anita!

Det lyder nu ellers bestemt, som om en tur hos lægen kunne være en idé.

Alle de tegn du beskriver, hører jo graviditeten til, selvom man, som du selv nævner, kan “tænke sig” til meget! Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om andre årsager til fremtrædende blodårer.

Ingen prævention er 100% sikker, ikke engang p-piller. Nu ved jeg jo ikke præcis, hvad for noget astma- og allergimedicin, du får, men jeg har ikke umiddelbart kunne finde noget i lægemiddelkataloget, der skulle nedsætte effekten af p-piller.

Hvis din menstruation udebliver nu her, synes jeg under alle omstændigheder, du skal få taget blodprøven hos din læge og finde ud af, om der er noget om snakken. Så får I klarhed i stedet for at gå rundt og spekulere.

Hvis du ikke bryder dig om din læge, så skift ham ud!

Hvis du er gravid, skal du have meget at gøre med din praktiserende læge, både i graviditeten og når barnet er født. Så det er bare med at finde en, du/I er trygge ved.

Håber, at du/I bliver positivt overraskede!

Mvh