FEXIN – den første og eneste brusetablet mod jernmangel

Er du træt under graviditeten kan det være tegn på jernmangel
Foto: DrGrounds/iStock

Hver 3. kvinde lider af jernmangel, men de fleste er ikke klar over det. – Og især gravide og ammende har stor risiko for at komme til at lide af jernmangel. Som hjælp mod problemet lanceres nu Fexin – den første og eneste brusetablet mod jernmangel.

Fexin er et nyt og effektivt lægemiddel med jern – det første lægemiddel med jern, som fås i en brusetablet, hvilket er positivt for dem, der ikke bryder sig om at sluge piller. En anden fordel ved brusetabletter er, at kroppen optager dem hurtigere end almindelige piller. Desuden smager Fexin godt af appelsin og indeholder C-vitamin.

 

Hvorfor har man brug for jern, når man er gravid?

Fexin kan hjælpe hvis du har jernmangelUnder graviditeten øges mængden af blod i kroppen, og der dannes nye blodlegemer. Blodmængden øges, eftersom blodet også skal cirkulere gennem moderkagen for at forsyne barnet med næringsstoffer.

Jern er vigtigt for bloddannelsens skyld, både for mor og barn. Jern er nemlig en vigtig bestanddel i proteinet hæmoglobin, som er de røde blodlegemers farvestof. De røde blodlegemer transporterer ilt fra lungerne og ud til alle dele af kroppen og tager kuldioxid med sig tilbage til lungerne. Cellerne anvender ilten i stofskiftet, som giver barnet energi.

Blandt symptomerne på jernmangel er træthed, hovedpine, dårlig koncentrationsevne og hjertebanken.