Anjas 3 fødselsberetninger – suveræne på hver deres måde

3 suveræne fødsler på hver deres måde
Foto: Feverpitched/iStock

Hej mit navn er Anja …jeg er 35 år og mor til tre dejlige unger fra:

1990-93, og 1996.

Jeg vil gerne fortælle om deres fødsler som alle tre har været suveræne på hver deres måde..

Fødslen af Diana

Diana blev født 12 dage før termin en varm august dag.

Graviditeten havde været suveræn og jeg red indtil jeg var i 8 md. tog ganske lidt på og det kunne ikke være bedre.

Da hun endelig skulle fødes forvekslede jeg desværre de første mange veer med kraftige menses smerter, så da jeg endelig blev næsten skubbet ind på fødestuen af mand og svigermor, var jeg 8 cm åben… så det tog ca.3 timer fra de første rigtige veer til en lille langhåret trold blev født…

hun vejede 3260 g og var 50 cm lang… en lille men meget fin pige sagde jordmoderen… den bedste jordmoder forresten.. (Signe)

Fødslen af Daniel

Daniels fødsel blev lidt anderledes end den første. Jeg havde termin til sankthans aften.

Denne graviditet tyngede mig voldsomt havde ingen energi og var bare træt og havde halsbrand døgnet rundt.. jeg tog 30 kg på og var til sidst ikke opsat på andet en at få født det her barn..

Dagen før hans fødsel var jeg hos jordmoderen som sagde at barnet vejede omkring 3500g.Hmm..tænkte jeg ..den holder ikke ..

Dagen efter ved ca. 2.30 tiden vågnede jeg ved at jeg skulle tisse enormt meget ..men da jeg kom ned i stuen sagde det plask og så vidste jeg godt at jeg ikke havde tisset i bukserne.. (ved første fødsel gik vandet i den første presse ve.)

Fik vækket barnets far og ringede til fødegangen hvor jordmoderen fra første fødsel havde vagt.. Jubbiii.. vi tager bare afsted .. hovedet stod jo fast så ingen panik..

Ankommer til sygehuset ca.kl.3.15 og jordmoderen (Signe) siger hovedet ikke står fast.. gisp.. tænk hvis navlestrengen var røget ned.. puha.. så blev jeg scannet da de troede han lå med numsen nedad.. det gjorde han ikke og vægten sagde så pludselig 3700..ja den bliver bedre endnu..

Barnet ligger og vugger frem og tilbage og endelig er hovedet født… men her stoppede det så. Hans hoved sad bare fast og jordmoderen stak simpelthen begge hænder ind og drejede ham ud.. så var han der endelig.

kl.7.45 kom Daniel med det største tætteste hår de havde set på fødegangen… Vi nåede ikke at føle den store fare gudskelov for den professionelle jordmoder vi endnu engang havde fået. Han havde for brede skuldre til selv at dreje og det så hun og handlede hurtigt.

Her kommer det bedste.. han fik 10 /10 på apgar efter 5 min. så han havde det fint ..jeg fik ikke en eneste rift.. heldigvis.. og drengen vejede 4500 og var 55 lang.. så jeg havde en jordmoder der var lidt flov over hendes skud på vægt….dejligt at ens fornemmelser ind imellem er rigtige…

Sidste fødsel ..en hurtig lille historie… Quick fødslen…

Fødslen af Andreas

Andreas blev født d.22 .feb. 96 midt i den værste snestorm længe.. jeg var gået 12 dage over termin og var meget træt .jeg havde meget svær bækkenløsning denne gang og kunne dårligt komme omkring uden bælte og krykker..

kl.22.30 d.21 feb. havde jeg det pludselig dårligt.. havde haft influenza et par uger før og var stadig lidt sløj. Ringede til fødegangen og snakkede igen med den suveræne jordmoder som desværre var på vej hjem… øvv.. Vi aftalte at jeg skulle komme over og blive tjekket…

kl.23.00 igennem snestormen ankom vi.. boede heldigvis næsten op af hospitalet. Jeg blev tjekket og de mente ikke jeg var i fødsel endnu knap 2 fingre åben …som der står på papirerne ;Patienten ønsker at se en times tid an på fødegangen… pga. vejret (snestorm).. hi hi..

Og så gik det bare stærkt.. jordmoderen ankom.. skønt ..hende jeg havde gået til fødsels forberedelse i vand hos (Bente) og søde Marta (jordmoder elev).

23.30 har jeg bare så ondt at jeg kun kan gå rundt på tæer. Alt er bare smerte….kan ikke kende den her smerte.. de andre to fødsler har jeg ikke haft så store smerter.. kommer op i vandkar kl.23.45 og slapper mere af..

jordmoderen går et øjeblik og pludselig fornemmer jeg noget forneden… Marta (eleven) står et stykke derfra og kommer hen til karet og da jeg flytter min hånd kan hun se noget langt hår på vej ud… hun råber på jordmoderen der kommer rendende og en, to, tre ligger Andreas i vandet helt lukket inde i sin fostersæk ..så jeg får æren af at lukke op for min søn kan man sige… lyserød og flot med det dejligste lille (ikke trykte) ansigt og de blødeste krøller.. hvilken oplevelse..

0.19 d.22 feb. er han født.  Så det var en hurtig fødsel som egentlig ikke skulle ha været nu.. hi hi.. men han havde andre planer og snød os alle..

Andreas vejede 3700 og var 55 lang… en lang dreng..

 

Det var så min tre fødsels beretninger. Håber i kan bruge dem selvom de ikke er helt nye..

PS. Dette er også en lille hyldest til verdens bedste lille fødegang på Køge sygehus der desværre blev lukket efter min sidste søns fødsel. Den åbnede lige inden min datter blev født så jeg nåede heldigvis at få alle mine børn der.. desværre at de fjerne de hyggelige steder…

knuzzer fra Anja..