Dexem – ny type behandling ved eksem

Dexem lindrer kløe når du har eksem
Foto: Tharakorn/iStock

9 ud af 10 foretrækker kortisonfri behandling*

4 ud af 10 plages af en eller anden form for eksem*. Den mest almindelige form for behandling har været med kortisonbaserede produkter, som ved langvarig brug kan indebære en del negative bivirkninger. Nu lanceres Dexem, som hurtigt behandler symptomer ved eksem, og som også forebygger nye infektioner i huden – helt uden kortison.
Dexem - en hudplejeserie der hjælper på eksemEksem er en af de mest almindelige hudsygdomme. 40 procent har eksem i en eller anden form og af disse lider hver femte konstant af generne. Mange oplever, at eksemet er så ubehageligt, at det skaber problemer i hverdagen, fx gennem søvnforstyrrelser, gener på jobbet eller ved at virke hæmmende på det sociale liv. Det er almindeligt at behandle med forskellige kortisonpræparater, som i længden kan føre til fortyndet hud og gøre huden ekstra følsom. Disse bivirkninger gør, at mange efterspørger alternative behandlinger ved eksem.

Med Dexem findes der nu et kortisonfrit alternativ til behandling ved eksem og hudirritationer. Dexem behandler irritation og kløe og er desuden det første produkt som gennem sin unikke funktion neutraliserer skadelige bakterier og forebygger infektioner. Dexem kan købes på apoteket og kan benyttes af både børn og voksne mod alle typer eksem. Dexem kan benyttes i op til 30 dage.

Dexem lindrer kløe

Kløe er det mest almindelige symptom ved eksem. Dexem lindrer kløe hurtigt, noget som både forhindrer eksemet i at forværre sig og som dermed også har stor betydning for eksempelvis en uforstyrret nattesøvn.

– Kløe er et af de mest generende symptomer ved eksem. Når huden affedtes, bliver den tør og begynder at klø, hvorefter man får et rødt, irriteret udslet. For at undgå kløen er det derfor vigtigt at holde huden fugtet ved hjælp af en fugtgivende creme. Kortisonpræparater gør på sigt huden tyndere, så der er bestemt stor efterspørgsel efter alternative langsigtede behandlingsmetoder uden kortison, som kan linde kløe, siger Kristian Thestrup-Pedersen, professor i dermatologi.

Dexem forebygger infektioner

Alle typer eksem kan angribes af bakterier, oftest stafylokokker eller streptokokker, og på den måde bliver huden inficeret. At mindske mængden af svamp og bakterier er derfor en vigtig del af behandlingen af symptomer ved eksem og andre hudirritationer.

Dexem er baseret på det patenterede bioaktive 2QR-kompleks, som udvindes af planten Aloe Barbadensis. 2QR-komplekset har en unik evne til at neutralisere skadelige bakterier og hindrer dem i at få fæste og dermed kunne forplante sig og skabe infektioner. Dexem beskytter altså huden ved at støtte hudens eget immunsystem.

En hel serie med hudpleje

Dexem findes i tre varianter; en creme til mindre hudpartier, et skum til større hudområder og en letflydende lotion ved eksem i hovedbunden. Dexem Creme 30 g koster 89,50, Dexem Creme 60 g 149,00, Dexem Foam 149,00 og Dexem Head 149,00.
* NEPA, undersøgelse 2008