Må man godt tage p-piller hvis man ammer?

Må man godt tage p-piller hvis man ammer?
Foto: areeya_ann/iStock

Hej Birgit.

Jeg er en pige på 16 år og er gravid i min 33+4 uge , jeg er begyndt at mærke mit barn på overfladen af min krydsning hvis man kan sige det der . altså vejen ned til skeden .

Ville bare vide om der er normalt og kunne mærke det der nede . og angående p-piller hvornår må man begynde at tage dem efter fødsel hvis man skal amme og ikke amme .

Hilsen Ana

 

Må man godt tage p-piller hvis man ammer?

Hej Ana,

Ja den trykkende fornemmelse er helt normal og er barnet der trykker ned imod dit skamben fordi du er så langt i din graviditet som du er.

Mht. P-piller og amning, så kan du godt tage P-piller selvom du ammer. Det anbefales at vælge P-piller med lavt indhold af østrogen og gestagen samt mini-piller, da disse typer ikke nedsætter mælkeproduktionen og derfor er mest velegnede.

Tal derfor med din læge om hvad han/hun vil foreslå dig. Der findes også andre former for prævention, som kan være fornuftige i forhold til at du nu har født og din menstruationsblødning er kraftig og længerevarende.

Held og lykke med din forestående fødsel.

Med venlig hilsen

Uddannet jordemoder i 2002 og har siden da arbejdet på Kolding sygehus som scannings- og fødegangsjordemoder. I 2005 åbnede jeg privatklinikken Jordemoder.dk i Fredericia og Odense. Svarer på spørgsmål om graviditet, fødsel, fertilitetsbehandling (insemination), scanning, amning, barsel , hjemmefødsel, privat fødsel